iltasyazilim
FD Üye
Fındıklı Kakaolu Kesme Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için
*150 gr tereyağı (Oda sıcaklığında )
*1 çay bardağı sıvı yağı
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı pudra şekeri
*2 çorba kaşığı irmik
*2 yumurta sarısı
*1 paket kabartma
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
İç harcı için
*1 ,5 su bardağı fındık ve ya ceviz
*2 yumurta akı
*1 çorba kaşığı kakao
Şerbeti için
*4 bardak toz şeker
*4 bardak su
*Yarım limon
Fındıklı Kakaolu Kesme Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım 4 bardak şeker 4 bardak suyu ocağımıza verdikten sonra Kaynayınca yarım limon sıkıp bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatıp Soğumaya bırakıyoruz Daha sonra hamurumuz için oda ısısında bektektiğimiz tereyağını ,yumurta sarısını ,nişastayı, sıvı yağını, irmiği yoğurdu bir güzel yoğuruyoruz Malzemeler birleştikten sonra vanilya kabartma tozunu aldığı kadar unu yoğuruyoruz Hamurumuz kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurunuz hazır oluyor Daha sonra hamurunuz uzun bir şekilde açıyoruz İç harcımız hazırlayıp kenarından uzunlamasına yayıyoruz Daha sonra sarıyoruz İki parmak genişliğinde kesip basıp yağlamış olduğumuz fırın tepsisine diziyoruz 180 dereceli fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirelim Fırından aldığımız tatlımız sıcakken üstüne soğuttuğumuz şerbeti döküp servis ediyoruz AFİYET OLSUN
*150 gr tereyağı (Oda sıcaklığında )
*1 çay bardağı sıvı yağı
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı pudra şekeri
*2 çorba kaşığı irmik
*2 yumurta sarısı
*1 paket kabartma
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
İç harcı için
*1 ,5 su bardağı fındık ve ya ceviz
*2 yumurta akı
*1 çorba kaşığı kakao
Şerbeti için
*4 bardak toz şeker
*4 bardak su
*Yarım limon
Fındıklı Kakaolu Kesme Tatlısı Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım 4 bardak şeker 4 bardak suyu ocağımıza verdikten sonra Kaynayınca yarım limon sıkıp bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatıp Soğumaya bırakıyoruz Daha sonra hamurumuz için oda ısısında bektektiğimiz tereyağını ,yumurta sarısını ,nişastayı, sıvı yağını, irmiği yoğurdu bir güzel yoğuruyoruz Malzemeler birleştikten sonra vanilya kabartma tozunu aldığı kadar unu yoğuruyoruz Hamurumuz kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurunuz hazır oluyor Daha sonra hamurunuz uzun bir şekilde açıyoruz İç harcımız hazırlayıp kenarından uzunlamasına yayıyoruz Daha sonra sarıyoruz İki parmak genişliğinde kesip basıp yağlamış olduğumuz fırın tepsisine diziyoruz 180 dereceli fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirelim Fırından aldığımız tatlımız sıcakken üstüne soğuttuğumuz şerbeti döküp servis ediyoruz AFİYET OLSUN