Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fındıklı Kalburabastı

Fındıklı Kalburabastı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fındıklı Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*2 adet yumurta
*125 gr tereyağı veya margarin (eritilmiş)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*1 çay kaşığı karbonat
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 buçuk su bardağı kadar)
*1 çimdik tuz

İçi için,


*Kırılmış hafif toz halinde fındık

Şerbeti için;


*3 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*1 ince dilim limon
*1 çimdik tuz

Fındıklı Kalburabastı Tarifi Yapılışı Herkese merhaba yoğunluğumdan dolayı uzun zamandır tarif atamamıştım bugüne nasipmiş tarif atmak geçelim tarifimize
İlk önce şerbetini hazırlayalım Su şeker limon ve tuzu bir tencereye alalım Ocağa koyalım Kaynamaya başlayınca altını kısalım 20 25 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım Hamuru için eritilmiş soğutulmuş margarini bir kaba alalım Üzerine yağ yumurta ve yoğurdu ekleyip, karıştıralım Üzerine irmik, un, tuz, karbonat ve kabartma tozunu alalım, yoğuralım Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalbura veya rendeye koyalım Elimizle yayalım İçine fındık koyalım ve yanlarından kapatalım Şekline dikkat ederek çıkaralım Hepsini bu şekilde yapalım Tepsiye dizelim Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim ve şerbeti çekmesi için daha güzel olması için 1 gece bekletelim Servis yapacağımız zaman üzerine isteğe bağlı hindistan cevizi veya antep fıstığı serpelim ve servis edelim
Afiyet Olsun
 
858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt