iltasyazilim
FD Üye
Fındıklı Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 adet yumurta
*125 gr tereyağı veya margarin (eritilmiş)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*1 çay kaşığı karbonat
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 buçuk su bardağı kadar)
*1 çimdik tuz
İçi için,
*Kırılmış hafif toz halinde fındık
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*1 ince dilim limon
*1 çimdik tuz
Fındıklı Kalburabastı Tarifi Yapılışı Herkese merhaba yoğunluğumdan dolayı uzun zamandır tarif atamamıştım bugüne nasipmiş tarif atmak geçelim tarifimize
İlk önce şerbetini hazırlayalım Su şeker limon ve tuzu bir tencereye alalım Ocağa koyalım Kaynamaya başlayınca altını kısalım 20 25 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım Hamuru için eritilmiş soğutulmuş margarini bir kaba alalım Üzerine yağ yumurta ve yoğurdu ekleyip, karıştıralım Üzerine irmik, un, tuz, karbonat ve kabartma tozunu alalım, yoğuralım Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalbura veya rendeye koyalım Elimizle yayalım İçine fındık koyalım ve yanlarından kapatalım Şekline dikkat ederek çıkaralım Hepsini bu şekilde yapalım Tepsiye dizelim Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim ve şerbeti çekmesi için daha güzel olması için 1 gece bekletelim Servis yapacağımız zaman üzerine isteğe bağlı hindistan cevizi veya antep fıstığı serpelim ve servis edelim
Afiyet Olsun
*2 adet yumurta
*125 gr tereyağı veya margarin (eritilmiş)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*1 çay kaşığı karbonat
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 buçuk su bardağı kadar)
*1 çimdik tuz
İçi için,
*Kırılmış hafif toz halinde fındık
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*1 ince dilim limon
*1 çimdik tuz
Fındıklı Kalburabastı Tarifi Yapılışı Herkese merhaba yoğunluğumdan dolayı uzun zamandır tarif atamamıştım bugüne nasipmiş tarif atmak geçelim tarifimize
İlk önce şerbetini hazırlayalım Su şeker limon ve tuzu bir tencereye alalım Ocağa koyalım Kaynamaya başlayınca altını kısalım 20 25 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım Hamuru için eritilmiş soğutulmuş margarini bir kaba alalım Üzerine yağ yumurta ve yoğurdu ekleyip, karıştıralım Üzerine irmik, un, tuz, karbonat ve kabartma tozunu alalım, yoğuralım Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kalbura veya rendeye koyalım Elimizle yayalım İçine fındık koyalım ve yanlarından kapatalım Şekline dikkat ederek çıkaralım Hepsini bu şekilde yapalım Tepsiye dizelim Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim ve şerbeti çekmesi için daha güzel olması için 1 gece bekletelim Servis yapacağımız zaman üzerine isteğe bağlı hindistan cevizi veya antep fıstığı serpelim ve servis edelim
Afiyet Olsun