iltasyazilim
FD Üye
Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr yumuşak margarin(yarım paket)
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*Yarım su bardağı nişasta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı kakao
*25 su bardağı un
Üzeri için;
*1 çay bardağı toz şeker
*Çikolata sosu
*İri çekilmiş fındık (fındığın kurabiyeye yapışması için yumurta akı )
Fındıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı
Derin bir yoğurma kabına yumuşak margarin, yumurta, nişasta, pudra şekeri, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu alınıp yoğurmaya başlanır, yavaş yavaş un ilave ederek kontrollü yumuşak bir hamur elde edilir Ben farklı çeşit olsun diye yarısına ayırıp yarısına kakao ekledim siz isterseniz sadece kakaolu şekilde yapabilirsiniz Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır Başka bir tabakta hazır bulunan toz şekere kurabiyenin üst kısmı bulanır tepsiye koyulup parmak ile ortası çukurlaştırılır Kakaosuz hamur ise kenarları yumurta akına batırılıp fındığa bulanır Tüm hamur bu şekilde yapılıp bittikten sonra önceden ısıtılmış 185 derece fırında pişmeye bırakılır Hafif kabaracaktır 510 dk sonra şişe kapağı veya çay kaşığı ile ortasındaki çukurluklar belirginleştirilip tekrar fırına koyulur 1520 dk sonra pişmiş olacaktır Fırından alınan kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ortasındaki boşluğa çikolata sosu sıkılır Servise hazır afiyet olsun
*125 gr yumuşak margarin(yarım paket)
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*Yarım su bardağı nişasta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı kakao
*25 su bardağı un
Üzeri için;
*1 çay bardağı toz şeker
*Çikolata sosu
*İri çekilmiş fındık (fındığın kurabiyeye yapışması için yumurta akı )
Fındıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı
Derin bir yoğurma kabına yumuşak margarin, yumurta, nişasta, pudra şekeri, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu alınıp yoğurmaya başlanır, yavaş yavaş un ilave ederek kontrollü yumuşak bir hamur elde edilir Ben farklı çeşit olsun diye yarısına ayırıp yarısına kakao ekledim siz isterseniz sadece kakaolu şekilde yapabilirsiniz Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır Başka bir tabakta hazır bulunan toz şekere kurabiyenin üst kısmı bulanır tepsiye koyulup parmak ile ortası çukurlaştırılır Kakaosuz hamur ise kenarları yumurta akına batırılıp fındığa bulanır Tüm hamur bu şekilde yapılıp bittikten sonra önceden ısıtılmış 185 derece fırında pişmeye bırakılır Hafif kabaracaktır 510 dk sonra şişe kapağı veya çay kaşığı ile ortasındaki çukurluklar belirginleştirilip tekrar fırına koyulur 1520 dk sonra pişmiş olacaktır Fırından alınan kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ortasındaki boşluğa çikolata sosu sıkılır Servise hazır afiyet olsun