Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fındıklı Revani

Fındıklı Revani

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
* Fındıklı Revani

Şurup:
3 ½ su bardağı toz şeker
3 ½ su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 paket Dr Oetker Revani
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı süt
1 ½ çay bardağı fındık kırığı
Süslemek için:
fındık
Kalıp:
Kare kalıp (25x25 cm)
Hazırlanışı

1
Şurubun hazırlanışı:

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın Ocaktan alın ve soğumaya bırakın

2
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Kalıbı margarin ile yağlayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın

Turbo pişirme: 170°C

Altüst pişirme: 180°C

Revani karışımını bir çırpma kabına boşaltın Üzerine yumurta ve sütü ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın Fındık kırığını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın Hazırladığınız hamuru kalıba dökün ve pişirin

Pişirme süresi: yaklaşık 35 45 dk

Fırından çıkarıp 12 dakika bekletin Dilimleyin ve üzerine soğuk şurubu dökün Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın Fındık ile süsleyerek servis yapın
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt