iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
* Fındıklı Revani
Şurup:
3 ½ su bardağı toz şeker
3 ½ su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 paket Dr Oetker Revani
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı süt
1 ½ çay bardağı fındık kırığı
Süslemek için:
fındık
Kalıp:
Kare kalıp (25x25 cm)
Hazırlanışı
1
Şurubun hazırlanışı:
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın Ocaktan alın ve soğumaya bırakın
2
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Kalıbı margarin ile yağlayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 170°C
Altüst pişirme: 180°C
Revani karışımını bir çırpma kabına boşaltın Üzerine yumurta ve sütü ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın Fındık kırığını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın Hazırladığınız hamuru kalıba dökün ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 35 45 dk
Fırından çıkarıp 12 dakika bekletin Dilimleyin ve üzerine soğuk şurubu dökün Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın Fındık ile süsleyerek servis yapın
* Fındıklı Revani
Şurup:
3 ½ su bardağı toz şeker
3 ½ su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
1 paket Dr Oetker Revani
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı süt
1 ½ çay bardağı fındık kırığı
Süslemek için:
fındık
Kalıp:
Kare kalıp (25x25 cm)
Hazırlanışı
1
Şurubun hazırlanışı:
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın Ocaktan alın ve soğumaya bırakın
2
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Kalıbı margarin ile yağlayın Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 170°C
Altüst pişirme: 180°C
Revani karışımını bir çırpma kabına boşaltın Üzerine yumurta ve sütü ilave edip mikser ile 5 dakika çırpın Fındık kırığını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın Hazırladığınız hamuru kalıba dökün ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 35 45 dk
Fırından çıkarıp 12 dakika bekletin Dilimleyin ve üzerine soğuk şurubu dökün Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın Fındık ile süsleyerek servis yapın