Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fındıklı Sütlü Kadayıf Tatlı

Fındıklı Sütlü Kadayıf Tatlı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEME LİSTESİ:

500 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı fındık

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI:

Kadayıfları elimizle havalandırıp tel tel ayırarak karıştırma kabına alıyoruz Dikdörtgen cam fırın kabını yağlıyoruz ve kadayıfın yarısını serperek koyuyoruz Üzerine çekilmiş fındık serpiyoruz Üzerine de kadayıfın kalan yarısını serperek koyuyoruz Elimizle hafif bastırıyoruz, kenarlarını toparlıyoruz Tereyağını eritiyoruz ve sıvıyağla karıştırıyoruz Kadayıfın üzerine yağ karışımını gezdirerek döküyoruz Yağı çekmesi için biraz bekliyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz

Şerbeti için, toz şekeri, suyu ve sütü bir tencereye döküyoruz Şerbet malzemeleri kaynayınca altını kapatıyoruz Şerbeti ılımaya bırakıyoruz Tatlı fırından çıkınca sıcakken, üzerine ılık şerbeti döküyoruz Tatlımız dinlenip ılıyınca dilimleyerek servis edebiliriz

Kaynak:Oktay Usta

 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt