iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
500 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı fındık
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI:
Kadayıfları elimizle havalandırıp tel tel ayırarak karıştırma kabına alıyoruz Dikdörtgen cam fırın kabını yağlıyoruz ve kadayıfın yarısını serperek koyuyoruz Üzerine çekilmiş fındık serpiyoruz Üzerine de kadayıfın kalan yarısını serperek koyuyoruz Elimizle hafif bastırıyoruz, kenarlarını toparlıyoruz Tereyağını eritiyoruz ve sıvıyağla karıştırıyoruz Kadayıfın üzerine yağ karışımını gezdirerek döküyoruz Yağı çekmesi için biraz bekliyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Şerbeti için, toz şekeri, suyu ve sütü bir tencereye döküyoruz Şerbet malzemeleri kaynayınca altını kapatıyoruz Şerbeti ılımaya bırakıyoruz Tatlı fırından çıkınca sıcakken, üzerine ılık şerbeti döküyoruz Tatlımız dinlenip ılıyınca dilimleyerek servis edebiliriz
Kaynak:Oktay Usta
500 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı fındık
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI:
Kadayıfları elimizle havalandırıp tel tel ayırarak karıştırma kabına alıyoruz Dikdörtgen cam fırın kabını yağlıyoruz ve kadayıfın yarısını serperek koyuyoruz Üzerine çekilmiş fındık serpiyoruz Üzerine de kadayıfın kalan yarısını serperek koyuyoruz Elimizle hafif bastırıyoruz, kenarlarını toparlıyoruz Tereyağını eritiyoruz ve sıvıyağla karıştırıyoruz Kadayıfın üzerine yağ karışımını gezdirerek döküyoruz Yağı çekmesi için biraz bekliyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Şerbeti için, toz şekeri, suyu ve sütü bir tencereye döküyoruz Şerbet malzemeleri kaynayınca altını kapatıyoruz Şerbeti ılımaya bırakıyoruz Tatlı fırından çıkınca sıcakken, üzerine ılık şerbeti döküyoruz Tatlımız dinlenip ılıyınca dilimleyerek servis edebiliriz
Kaynak:Oktay Usta