iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
250 gr tereyağı
Fındık
Aldığı kadar un
Yarım su bardağı toz şekeri
Üzeri için ayrıca tarçın ve toz şekeri
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki tereyağı ile birlikte diğer malzemeleri de uygun bir kaba alıp yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin (Unu ilave ederken azar azar alın, hamurun yumuşaklığı önemli)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, fındıkla birlikte yuvarlayarak tepsiye dizin
Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 1520 dk pişirin
Son olarak dilediğiniz oranda tarçın ve pudra şekerini karıştırın ve servis tabağına aldığınız sıcak kurabiyelerin üzerine eleyerek serpin
Afiyet olsun
250 gr tereyağı
Fındık
Aldığı kadar un
Yarım su bardağı toz şekeri
Üzeri için ayrıca tarçın ve toz şekeri
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki tereyağı ile birlikte diğer malzemeleri de uygun bir kaba alıp yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin (Unu ilave ederken azar azar alın, hamurun yumuşaklığı önemli)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, fındıkla birlikte yuvarlayarak tepsiye dizin
Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 1520 dk pişirin
Son olarak dilediğiniz oranda tarçın ve pudra şekerini karıştırın ve servis tabağına aldığınız sıcak kurabiyelerin üzerine eleyerek serpin
Afiyet olsun