iltasyazilim
FD Üye
Fındıklı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarımdan az margarin katı olarak
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 5 su bardağı çekilmiş fındık
Şerbeti için
*2 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*910 damla limon suyu
Fındıklı Tatlı Tarifi Yapılışı
1
*Yine çok güzel bir tarifim var sizlere hem harika bir tat hemde çok kolay hazırlayacağınız bir şerbetli tatlı önce şerbetini hazırlayalım
*Bir tencere 3 bardak suyumuzu ve 2 5 bardak şekerimizi alıp epey karıştıralım şeker baya erisin sonra altını yakalım
*İyice kaynayınca limonu ekleyerek bir taşım daha kaynatıp altını kapatalım
*Soğuması gerekiyor
*Tatlımız sıcak şerbet soğuk olacak hamuru içinde belirttiğim malzemeleri sırasıyla yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz Ben biraz tembel işi yaptım yuvarlak olarak tepsiye dizdim
*O şekilde pişirip şerbetledim
*Bu tarifi ablamdan öğrendim o hamurdan bir parça alıp yuvarlar tezgahın üzerinde baklava dilimi şeklinde minik minik kesip öyle pişirir her ikisininde görünüşü harika tadı içinde zaten hamurları 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirip ilk sıcağı geçince şerbetliyoruz
*Ben akşamdan yapıyorum şerbetin içinde sabaha kadar kalınca içine çok güzel çekiyor
*Yumuşacık oluyor denemenizi tavsiye ederim yorumlarınızı bekliyorum afiyet olsun rabbim bol bereket versin inşallah
*
*3 yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Yarımdan az margarin katı olarak
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 5 su bardağı çekilmiş fındık
Şerbeti için
*2 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*910 damla limon suyu
Fındıklı Tatlı Tarifi Yapılışı
1
*Yine çok güzel bir tarifim var sizlere hem harika bir tat hemde çok kolay hazırlayacağınız bir şerbetli tatlı önce şerbetini hazırlayalım
*Bir tencere 3 bardak suyumuzu ve 2 5 bardak şekerimizi alıp epey karıştıralım şeker baya erisin sonra altını yakalım
*İyice kaynayınca limonu ekleyerek bir taşım daha kaynatıp altını kapatalım
*Soğuması gerekiyor
*Tatlımız sıcak şerbet soğuk olacak hamuru içinde belirttiğim malzemeleri sırasıyla yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz Ben biraz tembel işi yaptım yuvarlak olarak tepsiye dizdim
*O şekilde pişirip şerbetledim
*Bu tarifi ablamdan öğrendim o hamurdan bir parça alıp yuvarlar tezgahın üzerinde baklava dilimi şeklinde minik minik kesip öyle pişirir her ikisininde görünüşü harika tadı içinde zaten hamurları 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirip ilk sıcağı geçince şerbetliyoruz
*Ben akşamdan yapıyorum şerbetin içinde sabaha kadar kalınca içine çok güzel çekiyor
*Yumuşacık oluyor denemenizi tavsiye ederim yorumlarınızı bekliyorum afiyet olsun rabbim bol bereket versin inşallah
*