Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fındıklı Ve Cevizli Zade

Fındıklı Ve Cevizli Zade

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
125 gram oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
2 yumurta ( 1 yumurta sarısı üstü için )
1 çay bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı irmik
Alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
34 damla limon suyu

Üzeri için;
Tüm fındık

İçi için;
1 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 kase ufak dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Hamura başlamadan önce şerbeti hazırlayın Şerbeti için şekerle suyu tencereye koyup ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısıp biraz daha kaynatın (10 dk kadar) limon sıkıp 1 dk daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakın, ben biraz sıcaklığı geçince buzdolabına bıraktım tam soğuması için Hamur için bütün malzemeleri bir kaba koyup yoğurun yumuşak bir kıvamına gelene kadar yoğurun Yuvarlak parçalar koparıp içli köfte açar gibi açıp içine malzemeye koyun ve ağzını kapatın elinizle yuvarlayın tepsiye koyup üzerine az bastırın ve yağlanmış tepsiye dizin Üstüne yumurta sarısı sürün ve fındıkları hamurun ortasına koyup bastırın çünkü hamur pişince kabarıp fındıklar hamurdan çıkabilir 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin Tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökün bir süre sonra tepsideki şerbetini kaşıkla tekrar tatlıların üzerine gezdirin böylece tatlı şerbetini daha çok almış olacak Şerbetin çekmesini bekleyip soğuyunca servis yapın Afiyet olsun

Kaynak : nefisyemektariflerinet
 
858,505Konular
982,800Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt