iltasyazilim
FD Üye
Finike Usulü Muz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*6 tane muz
*25 gr tereyağı
*2 tatlı kaşığı nişasta
*1 su bardağı taze portakal suyu
*1 portakalın kabuğu (Rendelenmiş)
*1 çay bardağı hindistancevizi
*2 çorba kaşığı toz şeker
Finike Usulü Muz Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Önce, fırınınızı orta sıcaklığa 180 dereceye getirip, ısıtınız
*Kabınızı, 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayınız
*Muzları soyup, uzunlamasma ortadan ikiye kesiniz
*Yarım muzları enlemesine dörde bölerek, kalıba diziniz
*Nişastayı portakal suyunda eritip, muzların üstüne dökünüz
*Portakal kabuğu rendesini, hindistancevizini ve şekeri serpiniz
*Tereyağı küçük parçalar halinde en üste koyup 30 dakika, muzlar yumuşayıp sos koyulaşıncaya kadar, fırında pişiriniz Kabı fırından çıkarıp, servis ediniz
Afiyet olsun
*6 tane muz
*25 gr tereyağı
*2 tatlı kaşığı nişasta
*1 su bardağı taze portakal suyu
*1 portakalın kabuğu (Rendelenmiş)
*1 çay bardağı hindistancevizi
*2 çorba kaşığı toz şeker
Finike Usulü Muz Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Önce, fırınınızı orta sıcaklığa 180 dereceye getirip, ısıtınız
*Kabınızı, 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayınız
*Muzları soyup, uzunlamasma ortadan ikiye kesiniz
*Yarım muzları enlemesine dörde bölerek, kalıba diziniz
*Nişastayı portakal suyunda eritip, muzların üstüne dökünüz
*Portakal kabuğu rendesini, hindistancevizini ve şekeri serpiniz
*Tereyağı küçük parçalar halinde en üste koyup 30 dakika, muzlar yumuşayıp sos koyulaşıncaya kadar, fırında pişiriniz Kabı fırından çıkarıp, servis ediniz
Afiyet olsun