Fır Döndü Kurabiye Içindekiler: Hamuru için: (ölçüde ufak akarsu bardağı kullanılmıştır, yaklaşık 17 adet kurabiye) 1 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 dere bardağı yoğurt 1 nehir bardağı zeytinyağı 250300 gr kadar un(unu yavaş yavaş ekleyin) yarım paket kabartma tozu vanilya Elmalı İç: 45 adet elma 1 yemek yemek kaşığı toz şeker tarçın Hazirlanisi: Ilk Olarak elmalı içi hazırlayın Elmaları rendeleyip, bir kaşık toz şekerle birlikte suyunu çekene dek pişirin Bir kenarda soğumaya bırakın Bütün hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir hamur elde edin unu yavaşça ekleyerek kıvamı tutturun Hamuru buzdolabında yarım saat kadar bekletin Daha Sonra dikdörtgen biçiminde ince açarak elmalı içi her tarafına yayın ve rulo biçiminde sarın Daha basit kesebilmek için derin dondurucuda en düşük 20 dakika bekletip , bir parmak kalınlığında parçalara bölün Tepsiye dizerek 180 C de pişirin Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz id