Fırat Doğruloğlu (Yaban) Kimdir? fırat doğruloğlu, kimdir, hayatı, biyografisi, başarıları, ile ilgili bilgiler burada melekler 1548241640 1548241640 firatdogrulogluyabankimdir5c5a67e333bb7firatdogrulogluyabankimdir5c5a67e333bb7firatdogrulogluyabankimdir5c5a67e333bb7 Sevgili melekler, ''Yaban'' karakteriyle evlerimize neşe katan Fırat Doğruloğlu'nun hayatını röportajından kesitlerle sunuyoruz Yabanı biliyoruz, tanıyoruz da Fırat Doğruloğlu kim? Hatay İskenderun doğumluyum Babam SSK hastanesinden emekçi emeklisi, annem ev kadını Beş çocuklu bir ailenin dördüncü çocuğuyum Annem ve babam dünyanın en hoş insanları Ellerindeki tüm imkânları bizim için harcadılar Babam çocuklarından birinin doktor olmasını çok istedi Özellikle de benim Ama kardeşim doktor oldu Ben, İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümünü kazandım Tiyatroya ise lise yıllarında azıcık da zorlamayla başlamıştım Nasıl başladınız oyunculuğa? Fazla alaka çeken bir gençtim Basketbol oynardım, derslerim de fena değildi O zamanlar oyunculukla ilgili koskocoman planlarım yoktu Ama İskenderun, oyunculuğu besleyen, çok özel bir yer Kültürlerin, medeniyetlerin buluştuğu kent İstanbula gelince Esef Özfırıncı ve Ahmet Memiş ile birlikte uzun vakit acemi tiyatro yaptım bu vesileyle, bana tarafından olmadığını ayrım edip fizik bölümünü bıraktım ve Data Üniversitesi İşletme Bölümünü burslu olarak kazandım Okulu bitirmeliyim düşüncesiyle televizyonu askıya alıp, tiyatroya devam ettim Yarım Elma dizisinden önce 15 filminde oynadım Mektep bitince şansım yaver gitti, sanırım filmlerinin de etkisi oldu; Tomris Giritlioğlu ile tanıştım Tomris Bayan baktığı vakit anlıyor, kimi nereye koyabileceğini Kariyerim Yarım Elma ile başladı FELSEFE KONUŞUNCA SIKICI OLABİLİYORSUN Meşhur olunca arkadaşlarınızla ilişkileriniz değişti mi? Fazla ünlü bir ağabeyimiz, Meşhur olunca sen değil çevrendeki halk müziği değişir demişti Ben buna inanıyorum biraz Yaşamlar değişiyor, doğal olarak çevrendeki ahali da değişiyor Hobileriniz var mı? Bu aralar boş olduğum zamanlarda kitap okumaya çalışıyorum Ama en çok playstation hastasıyım Birazcık kafayı dağıtayım diye düşündüğüm anda playstationa takılıyorum Futbolu çok seviyorum ve oynuyorum Ne nesil kitaplar okuyorsunuz? Best seller kitapları hemencecik okuyamıyorum Hatta çok ardından okuyabiliyorum Psikanalizle ilgili Irvin Yalomun yazdıklarını ve Freud okumayı çok seviyorum Felsefe üstüne kitaplar daha çok ilgimi çekiyor, fakat onları okuyunca yalnızca felsefe konuşuyormuşsun gibi geliyor Can Sıkıcı olabiliyorsun İçinizde bir serseri ruh var mı? Var ama gösterişli değil Her şeyi bir arada yaşıyorum İskenderun Dumlupınar Mahallesinde doğup büyüdüm, ola ki onun etkisi Orada hayat azıcık vahşiydi, kuvvet vardı lakin çok tatlı insanlar da yaşıyordu E5 karayolu ikiye ayırır İskenderunu; deniz tarafı daha elitti, üstteki taraf ise şiddetin olduğu yerdi Ben iki tarafa da yakındım Yasadışı işler yapan çok arkadaşım oldu Ama doktorların da TIR şoförlerinin de çıktığı bir yerdi o cadde Bu etraf beni çok besledi O zorluk ruhuma işlemiş Sivri taraflarımı frenleyebilen biri değilim Bazen bu yanım çok açık ortaya çıkıyor Çok net biriyim ve insanların da böylece olmalarını bekliyorum Bazen son sözü ilk olarak söylüyorum Kendinize nasıl bir gelecek planlıyorsunuz? Türkiyede plan yerine getirmek kuvvet lakin, bir Yavuz Turgul, Fatih Akın, Cem Yılmaz filminde oynamak, Uğur Yücelle çalışmak hayatımın en manâlı işlerinden olabilir Tutarsız roller istiyorum lakin derin bir aşk hikâyesi de olabilir ya da psikopatı oynayabilirim, bu konuda elimde fazla malzeme var
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.