iltasyazilim
FD Üye
Fırfırella Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*50 gr margarin yada tereyağ
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı sirke
*1 çay bardağı su
*Aldığı kadar un
İçi için;
*2 kase çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*3 kase su
*3 kase şeker
*İnce bir dilim limon
Kızarması için;
*200 gr tereyağ
Üzerine;
*Toz fıstık yada fındık
Fırfırella Tatlısı Tarifi Yapılışı Bir kabın içine unu koyuyoruz unun ortasını açıp havuz gibi yapıp sırayla bütün maşzemeleri koyup yoğuruyoruz ve 5 parçaya bölüp küçük tabak büyüklüğünde nişasta serpip merdaneyle açıp bir tepsiye koyup aralarına streç film koyarak açalım Ve bir gece bekletelim Ertesi gün hamurları oklavayla nişasta aralarına serperek sırayla açıp yanlarında 3 er santim keselim ve ortasından da keselim yanlardan kestiklerimizi hamurun uç kısımlarına koyuyoruz ki fırfırlarımız olsun
Arasına ceviz serpip ince oklavayla rulo yapıp uç kısmına kadar gelince iki ucunda birleştirerek büzüyoruz ve hamurun büyüklüğüne göre 2 yada 3 parçaya bölüyoruz ve sonra iki uzundan birleştirerek şekil veriyoruz hamurlar bitene kadar devam ediyoruz
Sonra 200 gr tereyağı eritip kaynatmıyoruz Yaptığımız tatlının üstüne değil aralarına gezdiriyoruz ve ısıtılmış fırında altın renginde olana kadar pişiriyoruz
Tabi tatlı pişerken şerbeti de hazırlıyoruz 30 dk kadar şerbetimizi de pişirip tatlı sıcakken ve kaynar şerbeti üzerine gezdiriyoruz Üzerini istediğiniz süslüyorsunuz ben ceviz koydum fıstık da yada fındık da koyabilirsiniz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*50 gr margarin yada tereyağ
*1 yumurta
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı sirke
*1 çay bardağı su
*Aldığı kadar un
İçi için;
*2 kase çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*3 kase su
*3 kase şeker
*İnce bir dilim limon
Kızarması için;
*200 gr tereyağ
Üzerine;
*Toz fıstık yada fındık
Fırfırella Tatlısı Tarifi Yapılışı Bir kabın içine unu koyuyoruz unun ortasını açıp havuz gibi yapıp sırayla bütün maşzemeleri koyup yoğuruyoruz ve 5 parçaya bölüp küçük tabak büyüklüğünde nişasta serpip merdaneyle açıp bir tepsiye koyup aralarına streç film koyarak açalım Ve bir gece bekletelim Ertesi gün hamurları oklavayla nişasta aralarına serperek sırayla açıp yanlarında 3 er santim keselim ve ortasından da keselim yanlardan kestiklerimizi hamurun uç kısımlarına koyuyoruz ki fırfırlarımız olsun
Arasına ceviz serpip ince oklavayla rulo yapıp uç kısmına kadar gelince iki ucunda birleştirerek büzüyoruz ve hamurun büyüklüğüne göre 2 yada 3 parçaya bölüyoruz ve sonra iki uzundan birleştirerek şekil veriyoruz hamurlar bitene kadar devam ediyoruz
Sonra 200 gr tereyağı eritip kaynatmıyoruz Yaptığımız tatlının üstüne değil aralarına gezdiriyoruz ve ısıtılmış fırında altın renginde olana kadar pişiriyoruz
Tabi tatlı pişerken şerbeti de hazırlıyoruz 30 dk kadar şerbetimizi de pişirip tatlı sıcakken ve kaynar şerbeti üzerine gezdiriyoruz Üzerini istediğiniz süslüyorsunuz ben ceviz koydum fıstık da yada fındık da koyabilirsiniz