iltasyazilim
FD Üye
Firik aşı nasıl yapılır
Resimli Firik aşı tarifi
Firik plavı tarifi
Firik aşı malzemeleri
1 kâse pilâvlık bulgur
1 kâse firik
1 kg kemiksiz koyun eti
1 yemek yemek kaşığı biber salçası
1 yemek yemek kaşığı domates salçası
Karabiber ve tuzlu
Yeterince su
1 su bardağı nohut zeytinyağı
Firik Pilavı Yapılışı
Et bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek dek suyla ateşe konur Köpükleri üzerine birikince (kaynamaya başlarken) alınır Tuzlu atılır Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilâve edilir Etler yumuşayıp yenecek ülkü gelince süzülür Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek değin suyu olmalıdır) Suyunu çekip azıcık demlendikten daha sonra yağı gezdirilir (bir dere bardağı) Nohutları karıştırılır Etler dargın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır Pilâv servis tabağına alınır Üstü kızartılmış etlerle kapatılır
NOT: Firik pilâvı kıymalı da olur Yarım kg kıyma kavrulur 2 orta soğan doğranıp o da üstüne ilâve edilir Soğanlar pembeleşince salçaları, karabiber ve tuzu ilâve edilir Kaynamaya başlayınca (suyu konduktan sonradan) Bulgur ve Firiği ilâve edilir Suyunu çekince demlendirilip servis yapılır *
Resimli Firik aşı tarifi
Firik plavı tarifi
Firik aşı malzemeleri
1 kâse pilâvlık bulgur
1 kâse firik
1 kg kemiksiz koyun eti
1 yemek yemek kaşığı biber salçası
1 yemek yemek kaşığı domates salçası
Karabiber ve tuzlu
Yeterince su
1 su bardağı nohut zeytinyağı
Firik Pilavı Yapılışı
Et bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek dek suyla ateşe konur Köpükleri üzerine birikince (kaynamaya başlarken) alınır Tuzlu atılır Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilâve edilir Etler yumuşayıp yenecek ülkü gelince süzülür Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek değin suyu olmalıdır) Suyunu çekip azıcık demlendikten daha sonra yağı gezdirilir (bir dere bardağı) Nohutları karıştırılır Etler dargın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır Pilâv servis tabağına alınır Üstü kızartılmış etlerle kapatılır
NOT: Firik pilâvı kıymalı da olur Yarım kg kıyma kavrulur 2 orta soğan doğranıp o da üstüne ilâve edilir Soğanlar pembeleşince salçaları, karabiber ve tuzu ilâve edilir Kaynamaya başlayınca (suyu konduktan sonradan) Bulgur ve Firiği ilâve edilir Suyunu çekince demlendirilip servis yapılır *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.