Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Firik Aşı Tarifi Resimli

Firik Aşı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Firik aşı nasıl yapılır
Resimli Firik aşı tarifi
Firik plavı tarifi


Firik aşı malzemeleri

1 kâse pilâvlık bulgur
1 kâse firik
1 kg kemiksiz koyun eti
1 yemek yemek kaşığı biber salçası
1 yemek yemek kaşığı domates salçası
Karabiber ve tuzlu
Yeterince su
1 su bardağı nohut zeytinyağı

Firik Pilavı Yapılışı

Et bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek dek suyla ateşe konur Köpükleri üzerine birikince (kaynamaya başlarken) alınır Tuzlu atılır Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salçası, karabiber ilâve edilir Etler yumuşayıp yenecek ülkü gelince süzülür Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (üstünü iki parmak geçecek değin suyu olmalıdır) Suyunu çekip azıcık demlendikten daha sonra yağı gezdirilir (bir dere bardağı) Nohutları karıştırılır Etler dargın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır Pilâv servis tabağına alınır Üstü kızartılmış etlerle kapatılır

NOT: Firik pilâvı kıymalı da olur Yarım kg kıyma kavrulur 2 orta soğan doğranıp o da üstüne ilâve edilir Soğanlar pembeleşince salçaları, karabiber ve tuzu ilâve edilir Kaynamaya başlayınca (suyu konduktan sonradan) Bulgur ve Firiği ilâve edilir Suyunu çekince demlendirilip servis yapılır *
 
858,505Konular
982,817Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt