Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Firik nedir ve faydaları nelerdir? En beğenilen firik pilavı tarifi

Firik nedir ve faydaları nelerdir? En beğenilen firik pilavı tarifi
0
23

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
nefis_firik_pilavi_nasil_yapilir_firik_pilavinin_icinde_neler_var_1571041021_3007.jpg

Geçmişi M.Ö 2000 yıllarına, Ortadoğuya dayanan ve savaş sırasında keşfedilen firik pilavı hem doyurucu hem de besleyici özelliğiyle adeta bayılacaksınız. İlk bakışta bulgur pilavına benzeyen firik pilavını mutlaka sizler de özellikle patlıcanlı yemeklerin yanında pişirmelisiniz. Peki firik pilavı nasıl yapılır? Firik pilavının içerisinde neler var? Öğrenmek için yazımıza göz atmalısınız.

Firik, freekeh veya farik, lezzetini oluşturmak için kavrulmuş ve ovalanmış yeşil durum buğdayından yapılmış bir tahıl ürünüdür. Levantine ve Kuzey Afrika mutfaklarından gelen bu tahıl, buğdayının doğduğu doğu Akdeniz Havzası ülkelerinin birçoğunda popüler kalan antik bir yemektir. Firik bulguru klasik bulgur kadar fazla bilinmese de iyi bir pilav yapmak için leziz bir tercihtir. Hoş bir tada sahip olan faydalı bir gıdadır. Yapım süreci biraz zahmetli olan bu ürün ile yöresel pilav tarifleri yapılmaktadır. Bir kere bu pilavı tadanlar mutlaka tekrar yemek isteyecektir. Genellikle pilav olarak sofralara gelen firik, daha önce denemeyenlerin hoşuna gidiyor. Elde edilen firik isimli gıdanın en fazla kullanıldığı alan firik pilavı yapımıdır. Firik pilavında ürünün aromasını tam anlamıyla hissedebilirsiniz. Tarifteki tuz, tereyağı ve domates salçası gibi unsurlar da yemeğe ayrı bir tat katmaktadır. Kendine has aroması ve Gaziantep'te mutlaka her sofrada bulunan Firik pilavının en kolay tarifi bugünkü yazımızda.

B0hvW_1605181150_157.jpg

FİRİK PİLAVI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı firik bulgur
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet ince yeşil biber
2 su bardağı su

yEAm0_1605181163_7112.jpg

YAPILIŞI

Tencereye yağı koyup, rendelenmiş soğan ve sarımsaklarla beraber kavurun.

2- 3 dakika sonra salça ve tuzu ilave edip karıştırmaya devam edin.

En son firik ve mercimekleri kavurup suyunu ekleyin.

Güzelce kaynayan firik pilavının suyunu çekene kadar pişirin.

Pişen pilavı demlenince servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

F2f19_1605181087_3825.jpg

PEKİ FİRİKİN FAYDALARI NELERDİR?

Sinir sisteminin daha hızlı ve daha kolay çalışmasını sağlar. Böylelikle yemek sonrasında rahatsızlık hissedilmemektedir.

B vitamini yönünden zengin olması gelişimi destekler. Bebeklere ve çocuklara firik ile yapılan tarifleri yedirebilirsiniz.

Mineral açısından faydalı olması ve kaynarken suyu emmesi nedeniyle besin değeri her zaman yüksek kalır.

Diyabet tedavisi için ideal özelliklere sahip bir üründür.

Demir oranının yüksek olması besin değerini arttırıcı bir özelliğidir.


 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt