Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırın Kaynıyarık

Fırın Kaynıyarık

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fırın Kaynıyarık Tarifi İçin Malzemeler

*45 adet patlıcan

İç harcı için;


*Yarım kilo yağsız kıyma
*1 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*Kekik
*Kimyon

Patlıcanları kızartmak için;


*Sıvı yağ

Üzeri için;


*2 orta boy patates
*Domates

Sosu için;


*2 yemek kaşığı domates salçası
*Kekik
*Pul biber
*Tuz

Fırın Kaynıyarık Tarifi Yapılışı Merhabalar

1
*İlk önce kıymayı kavurarak işe başlıyoruz
*Soğanları ve biberleri küçük küçük doğrayın
*Domatesleri de küp küp doğrayıp, kıymanın kavrulmasın bekleyelim
*Kavrulan kıymamızın içine önce soğan ve biberleri ilave edelim
*Soğanlar ölünce domates salçası ekleyip, ardından domatesleri ekleyip, tüm malzemelerin kavrulmasını sağlayalım
*Domatesler de öldükten sonra baharatlarını ve tuzunu ilave edip ocağın altını kapatalım
*Sıra patlıcanları pijama şeklinde soymaya geldi
*Soyduğumuz patlıcanların düz tarafına bir kesik atalım ve kızdırdığımız yağda arkalı önlü kızartalım
*Kızarttığımız patlıcanları peçete üzerine alalım ki fazla yağını bıraksın
*Fırın kabına patlıcanları dizelim ve çizik attığımız yerlere kıymalı iç harcımızdan koyalım
*Bütün patlıcanlara bu işlemi yapalım
*Patatesleri soyuyoruz elma dilimi şeklinde hafif kızartıp, patlıcanların üzerine diziyoruz
*Domatesleri de halka halka doğrayın
*Onlarıda patlıcanların üzerine koyup, sosumuzu hazırlayalım
*Sosumuz için olan malzemeleri su ile seyreltip, patlıcanların üzerine gezdirelim ve önceden ısıtılmış fırında pişirelim
*Patlıcanlar piştikten sonra fırından alıp, servis yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun ?
 
858,498Konular
982,056Mesajlar
30,043Kullanıcılar
rolexnsnsbsbSon üye
Üst Alt