iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 adet bütün tavuk,
Zeytinyağı,
İri taneli tuz,
Taze çekilmiş karabiber,
4 dal biberiye,
Patates (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz),
Havuç (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz),
Fırın poşeti,
Fırın poşeti için 1 yemek kaşığı un
Yapılışı
Biberiyeyi ince ince doğrayalım
Tavuğu yıkayıp, iyice kurulayalım
Tavuğun her yerini zeytinyağı ile yağlayalım
Tavuğun üzerine tuzu, karabiberi, biberiyenin yarısını serpelim ve elimizle tavuğun üzerine bastıralım
Patatesleri, havuçları istediğimiz ebatlarda çok büyük olmayacak şekilde doğrayalım
Sonra üzerlerine zeytinyağı gezdirip, tuzu, karabiberi, kalan biberiyeyi serpelim ve iyice harmanlayalım
Fırın poşetinin içine 1 yemek kaşığı unu serpip, iyice sallayalım ve fazla unu boşaltalım
Patatesleri, havuçları poşete koyalım ve üzerlerine tavuğu yerleştirelim
Fırın poşetinin ağzını bağlayalım ve 6 yerinden delikler açalım
Fırının alt rafına tepsiyle birlikte tavuğu koyalım(poşet ısı ile şiştiği için, poşetin fırının üst kısmına değmemesine dikkat edelim)
Önceden ısıtılmış 180° fırında 1,52 saat kadar pişirelim
Fırından çıkarınca poşeti dikkatlice açalım çünkü çıkan buhar elinizi yakabilir
Tavuğu 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapalım
1 adet bütün tavuk,
Zeytinyağı,
İri taneli tuz,
Taze çekilmiş karabiber,
4 dal biberiye,
Patates (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz),
Havuç (istediğiniz kadar kullanabilirsiniz),
Fırın poşeti,
Fırın poşeti için 1 yemek kaşığı un
Yapılışı
Biberiyeyi ince ince doğrayalım
Tavuğu yıkayıp, iyice kurulayalım
Tavuğun her yerini zeytinyağı ile yağlayalım
Tavuğun üzerine tuzu, karabiberi, biberiyenin yarısını serpelim ve elimizle tavuğun üzerine bastıralım
Patatesleri, havuçları istediğimiz ebatlarda çok büyük olmayacak şekilde doğrayalım
Sonra üzerlerine zeytinyağı gezdirip, tuzu, karabiberi, kalan biberiyeyi serpelim ve iyice harmanlayalım
Fırın poşetinin içine 1 yemek kaşığı unu serpip, iyice sallayalım ve fazla unu boşaltalım
Patatesleri, havuçları poşete koyalım ve üzerlerine tavuğu yerleştirelim
Fırın poşetinin ağzını bağlayalım ve 6 yerinden delikler açalım
Fırının alt rafına tepsiyle birlikte tavuğu koyalım(poşet ısı ile şiştiği için, poşetin fırının üst kısmına değmemesine dikkat edelim)
Önceden ısıtılmış 180° fırında 1,52 saat kadar pişirelim
Fırından çıkarınca poşeti dikkatlice açalım çünkü çıkan buhar elinizi yakabilir
Tavuğu 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapalım