iltasyazilim
FD Üye
Fırın Poşetinde Pratik Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet ayva
*1 adet elma
*20 çorba kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı toz tarçın
*1 çubuk tarçın
*6 adet karanfil
Üstü için:
*1 poşet krem şanti
*1 bardak süt
*1 adet muz
Fırın Poşetinde Pratik Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Tariflere baktım da bir çok ayva tatlısı tarifi var ama fırın poşetinde olanına rastlamadım Bende bu pratik, kolay ve lezzetli tarifi göndereyim dedim
Gelelim tarifimize:
Öncelikle ayvaları mızın kabuklarını soyup ortadan enlemesine ikiye bölüyoruz Orta yerlerini temizleyip çekirdeklerini çıkarıyoruz Çekirdeklerden 810 tanesini ayırın Elde ettiğimin 10 parça yarım ayvanın bir parçasını ayırın Bir kaba önce 20 kaşık toz şekeri koyun sonra 9 parça ayvayı bu şekere iyice bulayın Kalan şekerin içerisine elimizdeki bir parça ayvayı ve bir elmayı soyarak rendeleyin içerisine toz tarçını ilave ederek iyice karıştırın Şimdi ayvaları mızın temizlenmiş oyuk yerlerine bu karışımı paylaştırıp fırın torbasına yerleştirin çubuk tarçın, ayva çekirdekleri ve karanfilleri de ilave edip ağzını bağlayarak verin fırına Unutmuş değilim kesinlikle su ilave etmiyoruz Burada önemli olan fırının ısısı! İlk önce 200 derecede suyunu salıp kaynamaya başlayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika bekliyoruz Sonra ısıyı 170 dereceye düşürüp şekerin ağdalanması için bir saat bekliyorsunuz Rengi kızaracak Aman ısıyı yüksek tutmayın yakarsınız
Gelelim üstüne:
Derin bir kapta bir bardak süt içerisinde bir adet soyulmuş muzu blendır dan geçirin sonra üzerine bir poşet krem şanti ilave ederek iyice yoğunlaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabına bırakın*Pişen ayvaları fırından çıkarın sıcakken torbasından alın ki şerbeti donup poşette kalmasın Soğuduktan sonra servis tabağına aldığınız ayva tatlısının üzerine hazırladığımız muzlu krem şanti koyun zevkinize göre antep fıstığı yada cevizle süsleyin*İşte size ayvalı elmalı, muzlu nefis değişik bir ayva tatlısı Afiyet olsun
*5 adet ayva
*1 adet elma
*20 çorba kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı toz tarçın
*1 çubuk tarçın
*6 adet karanfil
Üstü için:
*1 poşet krem şanti
*1 bardak süt
*1 adet muz
Fırın Poşetinde Pratik Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Tariflere baktım da bir çok ayva tatlısı tarifi var ama fırın poşetinde olanına rastlamadım Bende bu pratik, kolay ve lezzetli tarifi göndereyim dedim
Gelelim tarifimize:
Öncelikle ayvaları mızın kabuklarını soyup ortadan enlemesine ikiye bölüyoruz Orta yerlerini temizleyip çekirdeklerini çıkarıyoruz Çekirdeklerden 810 tanesini ayırın Elde ettiğimin 10 parça yarım ayvanın bir parçasını ayırın Bir kaba önce 20 kaşık toz şekeri koyun sonra 9 parça ayvayı bu şekere iyice bulayın Kalan şekerin içerisine elimizdeki bir parça ayvayı ve bir elmayı soyarak rendeleyin içerisine toz tarçını ilave ederek iyice karıştırın Şimdi ayvaları mızın temizlenmiş oyuk yerlerine bu karışımı paylaştırıp fırın torbasına yerleştirin çubuk tarçın, ayva çekirdekleri ve karanfilleri de ilave edip ağzını bağlayarak verin fırına Unutmuş değilim kesinlikle su ilave etmiyoruz Burada önemli olan fırının ısısı! İlk önce 200 derecede suyunu salıp kaynamaya başlayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika bekliyoruz Sonra ısıyı 170 dereceye düşürüp şekerin ağdalanması için bir saat bekliyorsunuz Rengi kızaracak Aman ısıyı yüksek tutmayın yakarsınız
Gelelim üstüne:
Derin bir kapta bir bardak süt içerisinde bir adet soyulmuş muzu blendır dan geçirin sonra üzerine bir poşet krem şanti ilave ederek iyice yoğunlaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabına bırakın*Pişen ayvaları fırından çıkarın sıcakken torbasından alın ki şerbeti donup poşette kalmasın Soğuduktan sonra servis tabağına aldığınız ayva tatlısının üzerine hazırladığımız muzlu krem şanti koyun zevkinize göre antep fıstığı yada cevizle süsleyin*İşte size ayvalı elmalı, muzlu nefis değişik bir ayva tatlısı Afiyet olsun