Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırın Sütlaç (Lezzeti Garanti Kesinlikle Öneriyorum)

Fırın Sütlaç (Lezzeti Garanti Kesinlikle Öneriyorum)
0
122

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Fırın Sütlaç (Lezzeti Garanti Kesinlikle Öneriyorum) Tarifi İçin Malzemeler

*1 litre süt
*Yarım su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*3 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya

Fırın Sütlaç (Lezzeti Garanti Kesinlikle Öneriyorum) Tarifi Yapılışı
1
*Önce pirinci yıkıyoruz
*Sonra 2 bardak su ile pişiriyoruz
*Pirinç suyu çekecek ve pişecek
*Sonra 1 litre suyu ekliyoruz
*Kaynamaya yakın şekeri ve vanilyayı da ekleyip, kaynatıyoruz
*Bir yandan da 3 yemek kaşığı nişastayı su ile açıyoruz
*Kaynayan sütlaca ekleyip, iyice karıştırıyoruz
*Altını kısıp az koyulaşmasını bekliyoruz
*Sonrasında fırını 200 ° de ısıtıp bir tepsiye sütlaçları koyuyoruz
*Benimki gibi güveç kaplar olacak tepsinin yarısına kadarda su ekliyoruz
*Üstleri kızarıncaya kadar pişecek
*Fırından çıkar çıkmaz suyun içinden almalısınız yoksa pişmeye devam eder ve koyulaşır soğuduktan sonra buzdolabına alabilirsiniz Afiyet olsun

Similar threads

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler *1 litre süt *1 litre su *1 5 çay bardağı pirinç *2 yemek kaşığı pirinç unu *2 su bardağı toz şeker *1 paket vanilin Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı 1 *Pirinçleri ayıklayıp üzerine 1 litre su alıp ocakta yumuşayana kadar pişirin *Üzerine soğuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Sütlü tatlılar arasında en çok tercih edilen sütlaç Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Özellikle yemeğin üstüne oldukça lezzetli bir tatlı olan Fırın Sütlaç, hem çok lezzetli hem de hafif olması vatandaşlar tarafından tercih edilmesine neden oluyor. Peki evde fırın sütlaç nasıl yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Fırın Sütlaç (Bütün Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler 3 litre süt 3 litre su 2 5 su bardağı şeker 1 yemek yemek kaşığı nişasta 2 su bardağı pirinç Fırın Sütlaç (Bütün Ölçülü) Tarifi Yapılışı Süt, su, pirinç bir tencereye konur Ben pirinci ayrı pişirmiyorum sütle su ile yumuşayana dek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler *5 su bardağı süt *1 su bardağı şeker *3 yemek kaşığı haşlanmış pirinç *1, 5 yemek kaşığı nişasta *1 çay bardağı su *1 paket vanilya Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı 1 *Süt ve şekeri geniş bir tencereye alın *Kaynayan süte pirinçleri ilave edin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Enfes Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler *1 litre süt *1 kahve fincanı pirinç *2 su bardagı su *1 su bardağı toz şeker *2 yemek kaşığı buğday nişastası *3 paket vanilya Üzeri için: *Ceviz, Fındık Enfes Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı Fırın sütlaç, Çok beğeneceksiniz 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt