iltasyazilim
FD Üye
Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram süt
*1 bardaktan biraz az şeker
*1 avuç pirinç(dolu bir avuç olmasın katı oluyor)
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*Nişastayı açmak için yarım çay bardağı süt
*2 bardağa yakın su
*
Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı 1 avuç pirinçi suda haşlıyoruz Su çok az kalınca pirinçler yumuşayınca yarım litre sütü ve 1 bardaktan 2 parmak kadar az olan şekeri, 1 paket vanilyayı ekliyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz Kaynadıktan sonra soğuk sütle açtığımız nişastayı da ekleyip bir 15 dakika daha kaynatıyoruz Fırın kaplarına sütlacı koyuyoruz Kapları tepsiye dizip tepsinin yarısını da suyla doldurup 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Benim 3 tane toprak kabım olduğu için yarım ölçü yaptım Siz bu tarifi 6 7 kişilik yapmak için Ölçüleri 2 katına çıkarabilirsiniz Yalnız tavsiyem nişastayı tam 2 katına çıkarmayın sonra çok katı pilav gibi bir sütlaç olmasına sebep oluyor Benim ilk yaptığım çok katı olmuştu Bu tarif te kıvam istediğim gibi oldu Afiyet olsun
*500 gram süt
*1 bardaktan biraz az şeker
*1 avuç pirinç(dolu bir avuç olmasın katı oluyor)
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*Nişastayı açmak için yarım çay bardağı süt
*2 bardağa yakın su
*
Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı 1 avuç pirinçi suda haşlıyoruz Su çok az kalınca pirinçler yumuşayınca yarım litre sütü ve 1 bardaktan 2 parmak kadar az olan şekeri, 1 paket vanilyayı ekliyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz Kaynadıktan sonra soğuk sütle açtığımız nişastayı da ekleyip bir 15 dakika daha kaynatıyoruz Fırın kaplarına sütlacı koyuyoruz Kapları tepsiye dizip tepsinin yarısını da suyla doldurup 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Benim 3 tane toprak kabım olduğu için yarım ölçü yaptım Siz bu tarifi 6 7 kişilik yapmak için Ölçüleri 2 katına çıkarabilirsiniz Yalnız tavsiyem nişastayı tam 2 katına çıkarmayın sonra çok katı pilav gibi bir sütlaç olmasına sebep oluyor Benim ilk yaptığım çok katı olmuştu Bu tarif te kıvam istediğim gibi oldu Afiyet olsun