iltasyazilim
FD Üye
Fırın Torbasında Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ayva
*16 yemek kaşığı toz şeker
*2 adet çubuk tarçın
*Yarım su bardağı su
*Ayvanın çekirdekleri
Üzeri için;
*1 paket sade kremşanti
*Fıstık tozu
*Dilerseniz kaymakla da servis edebilirsiniz
Fırın Torbasında Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları güzelce yıkayalım Genişçe bir kaseye su doldurarak içine limon suyu sıkalım Ortadan ikiye keselim ve iç kısımlarını oyarak temizleyelim Temizlediğimiz ayvaları limonlu suyun içerisine koyalım Bu ayvaların beklerken kararmasına engel olacaktır İçinden çıkan çekirdekleri ve soyduğumuz kabukları pişirirken kullanmak üzere bir kenara ayıralım Bütün ayvalar hazır olduğunda ayvaları fırın torbasına yerleştirelim ayvanın çukur kısmına 2 yemek kaşığı kadar toz şeker yerleştirelim Ayvaların kabuklarını poşetin içindeki boşluklara yerleştirelim Ayva çekirdekleri, ve tarçın çubuklarını da poşete ilave edelim Yarım su bardağı kadar suyu poşete ilave edelim Fırın poşetinin ağzını sıkıca kapatalım ve bir kürdan yardımı ile poşette birkaç delik açalım 160 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim daha sonra 200 dereceye artırarak 35 dk daha pişirelim Pişme süresi ayvaların büyüklüğüne göre değişebilir, ancak fırın poşetinde pişirmek ocakta pişirmekten çok daha hızlı olacaktır Poşet buharı içine hapsettiği için adeta bir düdüklü tenceresi etkisi yaparak ayvaların hızla yumuşamasını sağlayacaktır Soğuyan tatlıları servis tabağında süsleyerek ikram edebilirsiniz Afiyet olsun
*4 adet ayva
*16 yemek kaşığı toz şeker
*2 adet çubuk tarçın
*Yarım su bardağı su
*Ayvanın çekirdekleri
Üzeri için;
*1 paket sade kremşanti
*Fıstık tozu
*Dilerseniz kaymakla da servis edebilirsiniz
Fırın Torbasında Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları güzelce yıkayalım Genişçe bir kaseye su doldurarak içine limon suyu sıkalım Ortadan ikiye keselim ve iç kısımlarını oyarak temizleyelim Temizlediğimiz ayvaları limonlu suyun içerisine koyalım Bu ayvaların beklerken kararmasına engel olacaktır İçinden çıkan çekirdekleri ve soyduğumuz kabukları pişirirken kullanmak üzere bir kenara ayıralım Bütün ayvalar hazır olduğunda ayvaları fırın torbasına yerleştirelim ayvanın çukur kısmına 2 yemek kaşığı kadar toz şeker yerleştirelim Ayvaların kabuklarını poşetin içindeki boşluklara yerleştirelim Ayva çekirdekleri, ve tarçın çubuklarını da poşete ilave edelim Yarım su bardağı kadar suyu poşete ilave edelim Fırın poşetinin ağzını sıkıca kapatalım ve bir kürdan yardımı ile poşette birkaç delik açalım 160 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim daha sonra 200 dereceye artırarak 35 dk daha pişirelim Pişme süresi ayvaların büyüklüğüne göre değişebilir, ancak fırın poşetinde pişirmek ocakta pişirmekten çok daha hızlı olacaktır Poşet buharı içine hapsettiği için adeta bir düdüklü tenceresi etkisi yaparak ayvaların hızla yumuşamasını sağlayacaktır Soğuyan tatlıları servis tabağında süsleyerek ikram edebilirsiniz Afiyet olsun