iltasyazilim
FD Üye
Resimli Fırında Ankara Tava Tarifi
Fırında Ankara Tava nasıl yapılır
Fırında Ankara tavası Malzemeleri
3 kg kuzu kol ya da kaburganın daha aşağı kısımı
4 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
7 su bardağı su
Tuz
Fırında Ankara tavası Yapılışı
Kuzu kol ya da kaburganın daha aşağı kısmının zarlarını temizleyin aya büyüklüğünde parçalar halinde belli Hazırladığınız kemikli parçaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin Tuz ek edip evvelden ısıtılmış 150160 dereceye ayarlı fırına verin Fırın ısısını azıcık daha düşürüp orta ısıda, etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya dek pişirin Pirinci yıkayıp süzün Fırından çıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ek edin Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin Pilavı fırından çıkarıp üzerine etleri yerleştirin Yeniden fırına verip 510 dakika daha kızartın Sıcak olarak servis yapın *
Fırında Ankara Tava nasıl yapılır
Fırında Ankara tavası Malzemeleri
3 kg kuzu kol ya da kaburganın daha aşağı kısımı
4 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
7 su bardağı su
Tuz
Fırında Ankara tavası Yapılışı
Kuzu kol ya da kaburganın daha aşağı kısmının zarlarını temizleyin aya büyüklüğünde parçalar halinde belli Hazırladığınız kemikli parçaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin Tuz ek edip evvelden ısıtılmış 150160 dereceye ayarlı fırına verin Fırın ısısını azıcık daha düşürüp orta ısıda, etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya dek pişirin Pirinci yıkayıp süzün Fırından çıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ek edin Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin Pilavı fırından çıkarıp üzerine etleri yerleştirin Yeniden fırına verip 510 dakika daha kızartın Sıcak olarak servis yapın *