iltasyazilim
FD Üye
Fırında Ankara tavası tarifi için malzemeler
3 kg kuzu kol veya kaburganın alt kısımı 4 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 7 su bardağı su Tuz
Fırında Ankara tavası hazırlanışı
Kuzu kol ya da kaburganın alt kısmının zarlarını temizleyin Avuç içi büyüklüğünde parçalar halinde kesin
Hazırladığınız kemikli parçaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin Tuz ilave edip önceden ısıtılmış 150160 dereceye ayarlı fırına verin Fırın ısısını biraz daha düşürüp orta ısıda, etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin
Pirinci yıkayıp süzün Fırından çıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ilave edin Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin
Pilavı fırından çıkarıp üzerine etleri yerleştirin Tekrar fırına verip 510 dakika daha kızartın Sıcak olarak servis yapın
Şefin Yorumu :
ODUN FIRININDA
Bu tarif, orjinaline göre odun fırınında pişiriliyor Ağır ateşte pişen etin fırında kalma süresi ise 56 saat
Afiyet olsun
LEZZETCOM
3 kg kuzu kol veya kaburganın alt kısımı 4 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 7 su bardağı su Tuz
Fırında Ankara tavası hazırlanışı
Kuzu kol ya da kaburganın alt kısmının zarlarını temizleyin Avuç içi büyüklüğünde parçalar halinde kesin
Hazırladığınız kemikli parçaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin Tuz ilave edip önceden ısıtılmış 150160 dereceye ayarlı fırına verin Fırın ısısını biraz daha düşürüp orta ısıda, etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin
Pirinci yıkayıp süzün Fırından çıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ilave edin Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin
Pilavı fırından çıkarıp üzerine etleri yerleştirin Tekrar fırına verip 510 dakika daha kızartın Sıcak olarak servis yapın
Şefin Yorumu :
ODUN FIRININDA
Bu tarif, orjinaline göre odun fırınında pişiriliyor Ağır ateşte pişen etin fırında kalma süresi ise 56 saat
Afiyet olsun
LEZZETCOM