iltasyazilim
FD Üye
Fırında Ayva Tatlısı (Gıda Boyası Olmadan) Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet ayva
*2 su bardağı şeker
*Su
Üzeri İçin;
*Krem şanti veya kaymak
Fırında Ayva Tatlısı (Gıda Boyası Olmadan) Tarifi Yapılışı Arkadaşlar sizlere gıda boyası olmadan yaptığım ayva tatlısı tarifimi paylaşmak istiyorum, kullandığım bardak ölçüsü 200 ml Ayvalar bir güzel yıkanır ve soyulur ortadan ikiye bölünür çekirdekler yuvasından çıkartılır ayvanın ortası temizlenir Kabukların yarısı ve çekirdekler tencereye yayılır üzerine ikiye bölünmüş ayvalar konur üzerini geçecek kadar su ilave edilir (çekirdek ve kabuklar renk ve jölelenmesini sağlayacaktır) Ayvalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir, yumuşayan ayvalar tepsiye alınır her ayvanın üzerine birer yemek kaşığı şeker konulur ve ayvaların piştiği su süzülür kalan şeker suya ilave edilir 5 dakika kaynatılır ayvaların üzerine dökülür 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir soğuduktan sonra krem şanti veya kaymakla istenilen şekilde servis yapılır
*5 adet ayva
*2 su bardağı şeker
*Su
Üzeri İçin;
*Krem şanti veya kaymak
Fırında Ayva Tatlısı (Gıda Boyası Olmadan) Tarifi Yapılışı Arkadaşlar sizlere gıda boyası olmadan yaptığım ayva tatlısı tarifimi paylaşmak istiyorum, kullandığım bardak ölçüsü 200 ml Ayvalar bir güzel yıkanır ve soyulur ortadan ikiye bölünür çekirdekler yuvasından çıkartılır ayvanın ortası temizlenir Kabukların yarısı ve çekirdekler tencereye yayılır üzerine ikiye bölünmüş ayvalar konur üzerini geçecek kadar su ilave edilir (çekirdek ve kabuklar renk ve jölelenmesini sağlayacaktır) Ayvalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir, yumuşayan ayvalar tepsiye alınır her ayvanın üzerine birer yemek kaşığı şeker konulur ve ayvaların piştiği su süzülür kalan şeker suya ilave edilir 5 dakika kaynatılır ayvaların üzerine dökülür 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir soğuduktan sonra krem şanti veya kaymakla istenilen şekilde servis yapılır