iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
• 100 gr tereyağı
• ½ demet maydanoz
• ½ yemek kaşığı limon suyu
• 3 diş ince kıyılmış sarımsak
• 3 dal biberiye
• ½ kg karnabahar
• 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz
• Karabiber
• Pulbiber
Yapılışı
1 Karnabaharları minik çiçeklere ayırın ve yıkayın
2 Oda ısısındaki tereyağını bir kaba alın
3 Maydanozları ve biberiyeleri ince kıyıp, limon suyu, sarımsak, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip iyice karıştırın
4 Fırın kabına karnabaharları dizin
5 Üzerine hazırladığınız tereyağlı karışımı yayın
6 Önceden 170 C’ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
7 Sosun karnabaharlarla iyice karışması için ara ara karıştırın
8 Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
9 Kaşar peyniri eriyene kadar pişirin ve eridikten sonra sıcak olarak servis edin
Kaynak
• 100 gr tereyağı
• ½ demet maydanoz
• ½ yemek kaşığı limon suyu
• 3 diş ince kıyılmış sarımsak
• 3 dal biberiye
• ½ kg karnabahar
• 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz
• Karabiber
• Pulbiber
Yapılışı
1 Karnabaharları minik çiçeklere ayırın ve yıkayın
2 Oda ısısındaki tereyağını bir kaba alın
3 Maydanozları ve biberiyeleri ince kıyıp, limon suyu, sarımsak, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip iyice karıştırın
4 Fırın kabına karnabaharları dizin
5 Üzerine hazırladığınız tereyağlı karışımı yayın
6 Önceden 170 C’ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
7 Sosun karnabaharlarla iyice karışması için ara ara karıştırın
8 Fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
9 Kaşar peyniri eriyene kadar pişirin ve eridikten sonra sıcak olarak servis edin
Kaynak