iltasyazilim
FD Üye
Fırında Beşamel Soslu ıspanak Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo ıspanak
*2 orta boy patates
*2 orta boy soğan
*300 gr tavuk göğsü
*Tuz, karabiber, kırmızı biber
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı margarin
*2 su bardağı un
*1 çimdik tuz
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
Fırında Beşamel Soslu ıspanak Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak ıspanaklarımız yıkanıp doğranır bi tarafta suyu süzülür Sonrasında soğanlarımız küp küp doğranır patatesimiz soyulup rendelenir Soğanlar yağda kavrulur üzerine rendelediğimiz patates atılır hafif pembeleşinceye kadar kavrulur Başka bi tavada küp küp doğradığımız tavuk göğsü pişirilir Sonra patetesli soğana eklenir üzerine doğradığımız ıspanaklar eklenir hafif pişirilir ıspanağın suyu geçene kadar Beşamel sos için yağımız eritilir üzerine un eklenip kavurulur hafif sonrasında süt ilave edilip çırpma teliyle karıştırılır fokurdamaya başlayınca altı kapatılır Hazırladığımız ıspanak borcam kaba konuşup üzerine beşamel sos eşit miktarda dökülür Önceden ısıttığımız 200 derece fırına konur Hafif üzeri pembeleşince kaşarlar atılır üstüne eriyince fırından alınır 5 dk kadar dinlendikten sonra servis yapılır
Şimdiden afiyet bal olsun
*1 kilo ıspanak
*2 orta boy patates
*2 orta boy soğan
*300 gr tavuk göğsü
*Tuz, karabiber, kırmızı biber
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı margarin
*2 su bardağı un
*1 çimdik tuz
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
Fırında Beşamel Soslu ıspanak Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak ıspanaklarımız yıkanıp doğranır bi tarafta suyu süzülür Sonrasında soğanlarımız küp küp doğranır patatesimiz soyulup rendelenir Soğanlar yağda kavrulur üzerine rendelediğimiz patates atılır hafif pembeleşinceye kadar kavrulur Başka bi tavada küp küp doğradığımız tavuk göğsü pişirilir Sonra patetesli soğana eklenir üzerine doğradığımız ıspanaklar eklenir hafif pişirilir ıspanağın suyu geçene kadar Beşamel sos için yağımız eritilir üzerine un eklenip kavurulur hafif sonrasında süt ilave edilip çırpma teliyle karıştırılır fokurdamaya başlayınca altı kapatılır Hazırladığımız ıspanak borcam kaba konuşup üzerine beşamel sos eşit miktarda dökülür Önceden ısıttığımız 200 derece fırına konur Hafif üzeri pembeleşince kaşarlar atılır üstüne eriyince fırından alınır 5 dk kadar dinlendikten sonra servis yapılır
Şimdiden afiyet bal olsun