GEREÇLER
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı olarak soyup kızgın yağda kızartın.
Bir ölçü likit yağı tavada kızdırın. Soğanları kavurun. Tuzu da bu aşamada ek edebilirsiniz.
Sarımsakları rendeleyin. Soğanlarla karıştırın.
Kıymayı ekleyip kavurun.
Kavrulan kıymaya karabiber ve kimyon ek edin.
Biberleri ekleyin. Kavurmaya devam edin.
Salçaları ek edin. Materyalleri karıştırın. Bu aşamada tüm materyalin karışması için yarım çay bardağı su da ekleyebilirsiniz.
Pişen iç harca maydanoz doğrayıp karıştırın. Bu halde maydanozlar yeşil renklerini koruyacaklardır.
Kızaran patlıcanların ortalarını açıp içlerini pişen harç ile doldurun.
Likit yağı tencerede kızdırın. Unu ek edip kavurun.
Tuzu ekleyin. Kavurmaya devam edin.
Sütü ek edin. Topaklanmaması için mütemadi karıştırın. Beşamel sosunuz çok koyu olursa üzerine bir ölçü su ekleyebilirsiniz.
Beşamel sosu karnıyarıkların üzerine dökün.
Pişerken yapışmamaları için tepsiye az ölçüde su ek edin.
Beşamel soslu karnıyarıkları evvelden ısıtılmış 200 noktadaki fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kızaran beşamel sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini ek edin. Tekrar fırına verip peynirler eriyene kadar bekleyin.
Fırında beşamel soslu karnıyarık servise hazır. Afiyet olsun!
- 4 adet patlıcan
- 300 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet çarliston biber
- Yarım çay bardağı likit yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı likit yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase kaşar peyniri (rendelenmiş)
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı olarak soyup kızgın yağda kızartın.
Bir ölçü likit yağı tavada kızdırın. Soğanları kavurun. Tuzu da bu aşamada ek edebilirsiniz.
Sarımsakları rendeleyin. Soğanlarla karıştırın.
Kıymayı ekleyip kavurun.
Kavrulan kıymaya karabiber ve kimyon ek edin.
Biberleri ekleyin. Kavurmaya devam edin.
Salçaları ek edin. Materyalleri karıştırın. Bu aşamada tüm materyalin karışması için yarım çay bardağı su da ekleyebilirsiniz.
Pişen iç harca maydanoz doğrayıp karıştırın. Bu halde maydanozlar yeşil renklerini koruyacaklardır.
Kızaran patlıcanların ortalarını açıp içlerini pişen harç ile doldurun.
Likit yağı tencerede kızdırın. Unu ek edip kavurun.
Tuzu ekleyin. Kavurmaya devam edin.
Sütü ek edin. Topaklanmaması için mütemadi karıştırın. Beşamel sosunuz çok koyu olursa üzerine bir ölçü su ekleyebilirsiniz.
Beşamel sosu karnıyarıkların üzerine dökün.
Pişerken yapışmamaları için tepsiye az ölçüde su ek edin.
Beşamel soslu karnıyarıkları evvelden ısıtılmış 200 noktadaki fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kızaran beşamel sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini ek edin. Tekrar fırına verip peynirler eriyene kadar bekleyin.
Fırında beşamel soslu karnıyarık servise hazır. Afiyet olsun!