Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Beşamel Soslu Karnıyarık

Fırında Beşamel Soslu Karnıyarık
0
131

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
GEREÇLER
  • 4 adet patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet çarliston biber
  • Yarım çay bardağı likit yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı likit yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase kaşar peyniri (rendelenmiş)

HAZIRLANIŞI


firinda-besamel-soslu-karniyarik-1.jpg

Patlıcanları alacalı olarak soyup kızgın yağda kızartın.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-2.jpg

Bir ölçü likit yağı tavada kızdırın. Soğanları kavurun. Tuzu da bu aşamada ek edebilirsiniz.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-3.jpg

Sarımsakları rendeleyin. Soğanlarla karıştırın.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-4.jpg

Kıymayı ekleyip kavurun.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-5.jpg

Kavrulan kıymaya karabiber ve kimyon ek edin.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-6.jpg

Biberleri ekleyin. Kavurmaya devam edin.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-7.jpg

Salçaları ek edin. Materyalleri karıştırın. Bu aşamada tüm materyalin karışması için yarım çay bardağı su da ekleyebilirsiniz.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-8.jpg

Pişen iç harca maydanoz doğrayıp karıştırın. Bu halde maydanozlar yeşil renklerini koruyacaklardır.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-9.jpg

Kızaran patlıcanların ortalarını açıp içlerini pişen harç ile doldurun.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-10.jpg

Likit yağı tencerede kızdırın. Unu ek edip kavurun.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-11.jpg

Tuzu ekleyin. Kavurmaya devam edin.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-12.jpg

Sütü ek edin. Topaklanmaması için mütemadi karıştırın. Beşamel sosunuz çok koyu olursa üzerine bir ölçü su ekleyebilirsiniz.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-13.jpg

Beşamel sosu karnıyarıkların üzerine dökün.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-14.jpg

Pişerken yapışmamaları için tepsiye az ölçüde su ek edin.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-15.jpg

Beşamel soslu karnıyarıkları evvelden ısıtılmış 200 noktadaki fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

firinda-besamel-soslu-karniyarik-16.jpg

Kızaran beşamel sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynirlerini ek edin. Tekrar fırına verip peynirler eriyene kadar bekleyin.

firinda-besamel-soslu-karniyarik.jpg

Fırında beşamel soslu karnıyarık servise hazır. Afiyet olsun!
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt