iltasyazilim
FD Üye
Fırında Beşamel Soslu Kaşarlı Kabak Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet orta boy kabak
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı Tereyağ ve sıvı yağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*Tuz ,karabiber
*Rendelenmiş 1 kade kaşar peyniri
*Su ve süt
Fırında Beşamel Soslu Kaşarlı Kabak Tarifi Yapılışı Öncelikle beşamel sosumuzu hazırlıyoruz,tereyağ ve sıvı yağ eritip un ile kavuruyoruz, ardında süt ilave edip sürekli çırpıyoruz ,sonra tuz ,karabiber ilave edip kaynayınca bir kenara alıyoruz, sonra yağladığımız borcama yuvarlak şekilde kabakları kesiyoruz ,sonra dizip beşamel sosu üzerine döküyoruz ,sonra 1 su bardağına su ve sütü karıştırıp üzerine ilave ediyoruz ve az sıvı yağ ekleyip ,200 derece fırında 3040 dk kabaklar pişinceye kadar devam ediyoruz ,sonra kaşar rendesi ekleyip eriyince yemeğimiz hazırdır
Afiyetler olsun
*3 adet orta boy kabak
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı Tereyağ ve sıvı yağ
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*Tuz ,karabiber
*Rendelenmiş 1 kade kaşar peyniri
*Su ve süt
Fırında Beşamel Soslu Kaşarlı Kabak Tarifi Yapılışı Öncelikle beşamel sosumuzu hazırlıyoruz,tereyağ ve sıvı yağ eritip un ile kavuruyoruz, ardında süt ilave edip sürekli çırpıyoruz ,sonra tuz ,karabiber ilave edip kaynayınca bir kenara alıyoruz, sonra yağladığımız borcama yuvarlak şekilde kabakları kesiyoruz ,sonra dizip beşamel sosu üzerine döküyoruz ,sonra 1 su bardağına su ve sütü karıştırıp üzerine ilave ediyoruz ve az sıvı yağ ekleyip ,200 derece fırında 3040 dk kabaklar pişinceye kadar devam ediyoruz ,sonra kaşar rendesi ekleyip eriyince yemeğimiz hazırdır
Afiyetler olsun