iltasyazilim
FD Üye
Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Yemek Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr kıyma
*500 gr mantar
*3 patates
*Maydanoz
*Su
*Baharatlar isteğe göre ben karabiber kullandım
*Tuz
*Zeytinyağı
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Yemek Tarifi Yapılışı Soğanları doğrayıcıdan geçiriyoruz
Dört yemek kaşığı zeytinyağ ile soğanları kavuruyoruz
Hafif pembeleşince kıymayı ekliyoruz
Hepsi kavrulunca minik minik doğradığımız mantarlarımızı ekliyoruz
Tuz ve karabiberimizi de ekleyip bir kaç dakika daha kavuruyoruz
Patateslerimizi halka halka doğrayıp borcamımızın tabanına diziyoruz Üzerine bir çay bardağı su ekleyip mantarlı karışımımızı üzerine döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz
Diğer taraftan da Beşamel sosumuzu hazırlıyoruz
Önce tereyağ ve unumuzu güzelce kavurup sütümüzü ekliyoruz koyulaşınca yemeğimizin üzerine döküyoruz
Tekrar fırına atıyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
?? Afiyet Olsun ??
*250 gr kıyma
*500 gr mantar
*3 patates
*Maydanoz
*Su
*Baharatlar isteğe göre ben karabiber kullandım
*Tuz
*Zeytinyağı
Beşamel sos için;
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağ
*2 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber
Fırında Beşamel Soslu Mantarlı Yemek Tarifi Yapılışı Soğanları doğrayıcıdan geçiriyoruz
Dört yemek kaşığı zeytinyağ ile soğanları kavuruyoruz
Hafif pembeleşince kıymayı ekliyoruz
Hepsi kavrulunca minik minik doğradığımız mantarlarımızı ekliyoruz
Tuz ve karabiberimizi de ekleyip bir kaç dakika daha kavuruyoruz
Patateslerimizi halka halka doğrayıp borcamımızın tabanına diziyoruz Üzerine bir çay bardağı su ekleyip mantarlı karışımımızı üzerine döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15 dk pişiriyoruz
Diğer taraftan da Beşamel sosumuzu hazırlıyoruz
Önce tereyağ ve unumuzu güzelce kavurup sütümüzü ekliyoruz koyulaşınca yemeğimizin üzerine döküyoruz
Tekrar fırına atıyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
?? Afiyet Olsun ??