iltasyazilim
FD Üye
Fırında Beşamel Soslu Patates Oturtma ( Glutensiz ) Tarifi İçin Malzemeler
*56 adet patates
*250 gr kıyma
*2 orta boy soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
*Sıvı yağ
*1 su bardağı su
*Tuz
Beşamel sos için :
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 5 yemek kaşığı un ( ben pirinç unu kullandım glutensiz diyet yaptığım için )
Üzeri için :
*Kaşar peyniri rendesi
Fırında Beşamel Soslu Patates Oturtma ( Glutensiz ) Tarifi Yapılışı Patatesleri orta incelikteki halkalar halinde kesip suda bekletelim Bu arada soğanları ince ince kıyıp sıvı yağda biraz çevirelim üzerine kıymamızı ekleyelim ve kavuralım Domates ve biber salçamızı ve tuzu da ekleyip biraz daha kavuralım, 1 bardak suyumuzu ekleyelim ( dilerseniz suyu yemeği fırına vermeden önce de ekleyebilirsiniz ) Bir borcam tepsisi alıp patates dilimlerini altına dizelim üzerine bir kat kıymalı harç bir kat patates şeklinde devam edelim En üstte patates dilimiyle dizme işlemini bitirelim 180 derecelik fırında yemeğimizi 2025 dk pişirelim
Bir tarafta tereyağını eritip unu kavuralım kokusu çıkınca sütü ve biraz tuzunu da ekleyelim Beşamel sosumuzu ve kaşar peyniri rendesini fırından çıkardığımız yemeğimizin üzerine ekleyelim, kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim Sıcak servis edelim ( ben yanına lezzetli bir domatesli pirinç pilavı yaptım
Afiyet olsun
*56 adet patates
*250 gr kıyma
*2 orta boy soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
*Sıvı yağ
*1 su bardağı su
*Tuz
Beşamel sos için :
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 5 yemek kaşığı un ( ben pirinç unu kullandım glutensiz diyet yaptığım için )
Üzeri için :
*Kaşar peyniri rendesi
Fırında Beşamel Soslu Patates Oturtma ( Glutensiz ) Tarifi Yapılışı Patatesleri orta incelikteki halkalar halinde kesip suda bekletelim Bu arada soğanları ince ince kıyıp sıvı yağda biraz çevirelim üzerine kıymamızı ekleyelim ve kavuralım Domates ve biber salçamızı ve tuzu da ekleyip biraz daha kavuralım, 1 bardak suyumuzu ekleyelim ( dilerseniz suyu yemeği fırına vermeden önce de ekleyebilirsiniz ) Bir borcam tepsisi alıp patates dilimlerini altına dizelim üzerine bir kat kıymalı harç bir kat patates şeklinde devam edelim En üstte patates dilimiyle dizme işlemini bitirelim 180 derecelik fırında yemeğimizi 2025 dk pişirelim
Bir tarafta tereyağını eritip unu kavuralım kokusu çıkınca sütü ve biraz tuzunu da ekleyelim Beşamel sosumuzu ve kaşar peyniri rendesini fırından çıkardığımız yemeğimizin üzerine ekleyelim, kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim Sıcak servis edelim ( ben yanına lezzetli bir domatesli pirinç pilavı yaptım
Afiyet olsun