Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Beşamel Soslu Pazı

Fırında Beşamel Soslu Pazı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fırında Beşamel Soslu Pazı Tarifi İçin Malzemeler

*3 bağ pazı
*1 adet büyük boy kuru soğan
*45 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı fesleğen
*1 çay kaşığı karabiber

Beşamal sosu için;


*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*Bir çimdik tuz
*Tercihe göre karabiber

Üzeri için;


*Rendelenmiş kaşar peynir

Fırında Beşamel Soslu Pazı Tarifi Yapılışı Pazılar yıkanıp doğranır Derin bir tencereye alınır ve haşlanmaya bırakılır İsterseniz daha çabuk haşlanması için üzerine sıcak su gezdirebilirsiniz
Haşlanan pazılar süzgece alınıp soğumaya bırakılır
Uygun bir tavada soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavrulur Üzerine baharatlar ilave edilip süzülüp iyice sıkılan pazılar eklenir ve karıştırılır 12 dakika birlikte biraz pişirilir Küçük boy fırın kabına harç yayılır
Beşamel sosu için; Tereyağı eritilir Un eklenip 30 saniye kadar karıştırılır Yavaş yavaş sütü ilave edip kaynayıp kıvam alana kadar pişirelim Tuzunu ayarlayalım
Pazılı harca beşamel sosu yayalım Üzerini kaşarla kaplayalım Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim
**Ben beşamel sosu yaydıktan sonra yaklaşık 5 dakika fırına verdim Kaşar peynirleri daha sonra ekledim

ALLAH’ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinizden eksik olmasın Afiyet olsun İNŞAALLAH
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt