iltasyazilim
FD Üye
Fırında Beşamel Soslu Pazı Tarifi İçin Malzemeler
*3 bağ pazı
*1 adet büyük boy kuru soğan
*45 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı fesleğen
*1 çay kaşığı karabiber
Beşamal sosu için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*Bir çimdik tuz
*Tercihe göre karabiber
Üzeri için;
*Rendelenmiş kaşar peynir
Fırında Beşamel Soslu Pazı Tarifi Yapılışı Pazılar yıkanıp doğranır Derin bir tencereye alınır ve haşlanmaya bırakılır İsterseniz daha çabuk haşlanması için üzerine sıcak su gezdirebilirsiniz
Haşlanan pazılar süzgece alınıp soğumaya bırakılır
Uygun bir tavada soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavrulur Üzerine baharatlar ilave edilip süzülüp iyice sıkılan pazılar eklenir ve karıştırılır 12 dakika birlikte biraz pişirilir Küçük boy fırın kabına harç yayılır
Beşamel sosu için; Tereyağı eritilir Un eklenip 30 saniye kadar karıştırılır Yavaş yavaş sütü ilave edip kaynayıp kıvam alana kadar pişirelim Tuzunu ayarlayalım
Pazılı harca beşamel sosu yayalım Üzerini kaşarla kaplayalım Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim
**Ben beşamel sosu yaydıktan sonra yaklaşık 5 dakika fırına verdim Kaşar peynirleri daha sonra ekledim
ALLAH’ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinizden eksik olmasın Afiyet olsun İNŞAALLAH
*3 bağ pazı
*1 adet büyük boy kuru soğan
*45 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı fesleğen
*1 çay kaşığı karabiber
Beşamal sosu için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*Bir çimdik tuz
*Tercihe göre karabiber
Üzeri için;
*Rendelenmiş kaşar peynir
Fırında Beşamel Soslu Pazı Tarifi Yapılışı Pazılar yıkanıp doğranır Derin bir tencereye alınır ve haşlanmaya bırakılır İsterseniz daha çabuk haşlanması için üzerine sıcak su gezdirebilirsiniz
Haşlanan pazılar süzgece alınıp soğumaya bırakılır
Uygun bir tavada soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar kavrulur Üzerine baharatlar ilave edilip süzülüp iyice sıkılan pazılar eklenir ve karıştırılır 12 dakika birlikte biraz pişirilir Küçük boy fırın kabına harç yayılır
Beşamel sosu için; Tereyağı eritilir Un eklenip 30 saniye kadar karıştırılır Yavaş yavaş sütü ilave edip kaynayıp kıvam alana kadar pişirelim Tuzunu ayarlayalım
Pazılı harca beşamel sosu yayalım Üzerini kaşarla kaplayalım Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim
**Ben beşamel sosu yaydıktan sonra yaklaşık 5 dakika fırına verdim Kaşar peynirleri daha sonra ekledim
ALLAH’ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinizden eksik olmasın Afiyet olsun İNŞAALLAH