iltasyazilim
FD Üye
Fırında Beşamel Soslu Sebze ( Kışlık Versiyon) Tarifi İçin Malzemeler
*1 Brokoli (küçük boy)
*1 Karnabahar (küçük boy)
*1 Havuç
*1 Patates
*Biraz süt
*Tuz
*Kaşar
Beşamel sos için:
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı süt
*Tuz, karabiber
Fırında Beşamel Soslu Sebze ( Kışlık Versiyon) Tarifi Yapılışı Kış aylarında severek yaptığım ve mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim bu yemeğin yapılışı çok basit:
Brokoli ve karnabahar çiçek çiçek koparılır
Havucun kabuğu soyulur ve yuvarlak doğranır
Bu üçlü tuzlu suda haşlanır
Patates soyulur, ince ince dilimlenir ve borcama dizilir (tek kat)
Sebzeler haşlanırken beşamel sos hazırlanır
(Tereyağı ve sıvı yağ ısıtılır Un ilave edilerek kavrulur Üzerine 1, 5 su bardağı süt ilave edilir Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir 12 dk kaynadıktan sonra ocaktan alınır )
Patateslerin üzerine suyu süzülmüş sebzeler eklenir Üzerine beşamel sos gezdirilir
Son olarak yemek çok kuru olmaması için üzerine biraz süt gezdirilir
önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir
20 dakika sonra rendelenmiş kaşar da eklenir ve kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun
*1 Brokoli (küçük boy)
*1 Karnabahar (küçük boy)
*1 Havuç
*1 Patates
*Biraz süt
*Tuz
*Kaşar
Beşamel sos için:
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1, 5 yemek kaşığı un
*1, 5 su bardağı süt
*Tuz, karabiber
Fırında Beşamel Soslu Sebze ( Kışlık Versiyon) Tarifi Yapılışı Kış aylarında severek yaptığım ve mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim bu yemeğin yapılışı çok basit:
Brokoli ve karnabahar çiçek çiçek koparılır
Havucun kabuğu soyulur ve yuvarlak doğranır
Bu üçlü tuzlu suda haşlanır
Patates soyulur, ince ince dilimlenir ve borcama dizilir (tek kat)
Sebzeler haşlanırken beşamel sos hazırlanır
(Tereyağı ve sıvı yağ ısıtılır Un ilave edilerek kavrulur Üzerine 1, 5 su bardağı süt ilave edilir Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir 12 dk kaynadıktan sonra ocaktan alınır )
Patateslerin üzerine suyu süzülmüş sebzeler eklenir Üzerine beşamel sos gezdirilir
Son olarak yemek çok kuru olmaması için üzerine biraz süt gezdirilir
önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir
20 dakika sonra rendelenmiş kaşar da eklenir ve kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun