iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Tavuklu Harç Malzemelerimiz
1 bütün tavuk göğsü
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Beşamel Sos İçin Malzemeleri ;
Tepeleme 2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam karabiber
Patatesler Malzemeler
3 adet orta boy patates
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
100 gram kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Dilimlediğimiz patateslerimizin üzerine tuzumuzu, karabiberimizi, kekiğimizi ekliyoruz Sonra zeytinyağını üzerinde gezdirip, iyice karıştırdıktan sonra patatesleri kabımızın dibine dizip fırına veriyoruz Sıvı yağımızı tavaya alıp soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz Soğanlar hafif kavrulunca içine ince ince doğradığımız sarımsakları ilave edip, biraz daha bekleyip, tavuğumuzu üzerine ekleyip karıştırıyoruz Tavuklar piştikten sonra biberi ve domatesi ekliyoruz Biraz kavurduktan sonra üzerine domates salçasını ekliyoruz Sonra karabiber, tuz ve toz biber ekliyoruz Beşamel sosunu hazırlamak için tereyağını tencereye atıyoruz Eriyince unu da döküp karıştırıyoruz Sütünü ilave ediyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz Üzerine tuz ve karabiber ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Tavuk harcını patateslerin üzerine yayıyoruz Beşamel sosunu üzerine döküp üzerine de kaşarları serpiştiriyoruz Tekrar fırına koyuyoruz Kaşarları eriyip kızarınca istediğiniz zaman servis edebilirsiniz
Tavuklu Harç Malzemelerimiz
1 bütün tavuk göğsü
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Beşamel Sos İçin Malzemeleri ;
Tepeleme 2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam karabiber
Patatesler Malzemeler
3 adet orta boy patates
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
100 gram kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Dilimlediğimiz patateslerimizin üzerine tuzumuzu, karabiberimizi, kekiğimizi ekliyoruz Sonra zeytinyağını üzerinde gezdirip, iyice karıştırdıktan sonra patatesleri kabımızın dibine dizip fırına veriyoruz Sıvı yağımızı tavaya alıp soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz Soğanlar hafif kavrulunca içine ince ince doğradığımız sarımsakları ilave edip, biraz daha bekleyip, tavuğumuzu üzerine ekleyip karıştırıyoruz Tavuklar piştikten sonra biberi ve domatesi ekliyoruz Biraz kavurduktan sonra üzerine domates salçasını ekliyoruz Sonra karabiber, tuz ve toz biber ekliyoruz Beşamel sosunu hazırlamak için tereyağını tencereye atıyoruz Eriyince unu da döküp karıştırıyoruz Sütünü ilave ediyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz Üzerine tuz ve karabiber ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Tavuk harcını patateslerin üzerine yayıyoruz Beşamel sosunu üzerine döküp üzerine de kaşarları serpiştiriyoruz Tekrar fırına koyuyoruz Kaşarları eriyip kızarınca istediğiniz zaman servis edebilirsiniz