Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Beşamel Soslu Tavuk

Fırında Beşamel Soslu Tavuk

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
Tavuklu Harç Malzemelerimiz
1 bütün tavuk göğsü
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz

Beşamel Sos İçin Malzemeleri ;
Tepeleme 2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Bir tutam karabiber

Patatesler Malzemeler
3 adet orta boy patates
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;
100 gram kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı
Dilimlediğimiz patateslerimizin üzerine tuzumuzu, karabiberimizi, kekiğimizi ekliyoruz Sonra zeytinyağını üzerinde gezdirip, iyice karıştırdıktan sonra patatesleri kabımızın dibine dizip fırına veriyoruz Sıvı yağımızı tavaya alıp soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz Soğanlar hafif kavrulunca içine ince ince doğradığımız sarımsakları ilave edip, biraz daha bekleyip, tavuğumuzu üzerine ekleyip karıştırıyoruz Tavuklar piştikten sonra biberi ve domatesi ekliyoruz Biraz kavurduktan sonra üzerine domates salçasını ekliyoruz Sonra karabiber, tuz ve toz biber ekliyoruz Beşamel sosunu hazırlamak için tereyağını tencereye atıyoruz Eriyince unu da döküp karıştırıyoruz Sütünü ilave ediyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz Üzerine tuz ve karabiber ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Tavuk harcını patateslerin üzerine yayıyoruz Beşamel sosunu üzerine döküp üzerine de kaşarları serpiştiriyoruz Tekrar fırına koyuyoruz Kaşarları eriyip kızarınca istediğiniz zaman servis edebilirsiniz


 
858,496Konular
982,192Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt