iltasyazilim
FD Üye
Fırında Bostan (Tombul) Patlıcanla Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet bostan (Tombul patlıcan)
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet büyük boy kuru soğan
*3 diş sarımsak
*250 gr yağsız kıyma
*1 adet büyük boy domates
*2 adet orta boy yeşil sivri biber
*1 adet kırmızı biber
*1 çay kaşığı tuz
*2 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı nane
Sosu için
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*2 ,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için
*Biber domates
*İsteğe göre kaşar
Fırında Bostan (Tombul) Patlıcanla Karnıyarık Tarifi Yapılışı
1
*(Patlıcanları yağda değilde fırında kızartıyorum yemeğimiz bol yağlı olmamış oluyor tavsiye ederim)
*Patlıcanlarmızı şerit şeklinde kabuklarını soyup ikiye keselim içlerini de oyup tuzlu suda yarım saat bekletelim acısı çıkması için
*Yarım saat sonra parlıcanlarımızı tuzlu sudan çıkartıp peçete yardımıyla kurulayalım
*Fırça yardımıyla içine dışına sıvı yağ sürüp borcamın yada tepsinin içine ters şekilde dizelim
*Önceden ısıttığımız 250 derece fırında kızartalım bir 10 dakika kadarda patlıcanlarımızı düz çevirelim
*İçleri de biraz kızarsın patlıcanlarımız kızarırken iç malzemesini hazırlayalım bir tencereye kıyma, soğan ve sarımlarımızı atıp kavuralım, içine doğradığımız kırmızı ve yeşil biberlerimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim
*Domatesin kabuğunu ı soyup küp küp doğrayıp ekleyelim (ben yazdan hazırladığım domates kırmızı ve yeşil biber konservemden ekledim varsa sizde yapabilirsiniz malum domates ve biber mevsimi değil)
*Ardından bahartlarımızı ve tuzumuzu, ekleyip 5 dakika kadar daha kavuralım
*Fırında kızaran patlıcanlarımızı alıp içlerine karabiber serpelim
*Ardından hazırladığımız iç malzemelerimizi eşit şekilde patlıcanların içine dolduralım
*İki buçuk su bardağı sıcak suyla biber ve domates salçasını karıştırıp tepsimizin dibine dökelim, varsa üstelerine biber ve domatesle süsleyip (bende biber olduğu için biberle süsledim 200 derece fırında 20 dakika pişirin
*Fırından çıkartıp üzerine kaşar dilimleri ekleyip kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına koyun Servise hazır afiyet olsun
*2 adet bostan (Tombul patlıcan)
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet büyük boy kuru soğan
*3 diş sarımsak
*250 gr yağsız kıyma
*1 adet büyük boy domates
*2 adet orta boy yeşil sivri biber
*1 adet kırmızı biber
*1 çay kaşığı tuz
*2 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kekik
*1 çay kaşığı nane
Sosu için
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*2 ,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için
*Biber domates
*İsteğe göre kaşar
Fırında Bostan (Tombul) Patlıcanla Karnıyarık Tarifi Yapılışı
1
*(Patlıcanları yağda değilde fırında kızartıyorum yemeğimiz bol yağlı olmamış oluyor tavsiye ederim)
*Patlıcanlarmızı şerit şeklinde kabuklarını soyup ikiye keselim içlerini de oyup tuzlu suda yarım saat bekletelim acısı çıkması için
*Yarım saat sonra parlıcanlarımızı tuzlu sudan çıkartıp peçete yardımıyla kurulayalım
*Fırça yardımıyla içine dışına sıvı yağ sürüp borcamın yada tepsinin içine ters şekilde dizelim
*Önceden ısıttığımız 250 derece fırında kızartalım bir 10 dakika kadarda patlıcanlarımızı düz çevirelim
*İçleri de biraz kızarsın patlıcanlarımız kızarırken iç malzemesini hazırlayalım bir tencereye kıyma, soğan ve sarımlarımızı atıp kavuralım, içine doğradığımız kırmızı ve yeşil biberlerimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim
*Domatesin kabuğunu ı soyup küp küp doğrayıp ekleyelim (ben yazdan hazırladığım domates kırmızı ve yeşil biber konservemden ekledim varsa sizde yapabilirsiniz malum domates ve biber mevsimi değil)
*Ardından bahartlarımızı ve tuzumuzu, ekleyip 5 dakika kadar daha kavuralım
*Fırında kızaran patlıcanlarımızı alıp içlerine karabiber serpelim
*Ardından hazırladığımız iç malzemelerimizi eşit şekilde patlıcanların içine dolduralım
*İki buçuk su bardağı sıcak suyla biber ve domates salçasını karıştırıp tepsimizin dibine dökelim, varsa üstelerine biber ve domatesle süsleyip (bende biber olduğu için biberle süsledim 200 derece fırında 20 dakika pişirin
*Fırından çıkartıp üzerine kaşar dilimleri ekleyip kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına koyun Servise hazır afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.