Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Bulgurlu Dolma

Fırında Bulgurlu Dolma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fırında Bulgurlu Dolma Malzemeleri
1 adet kabak
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet domates

İç harcı için Malzemeler
200 gr dana kıyma
1 adet soğan – küçük boy
1 diş sarımsak
1 bardaktan 2 parmak eksik bulgur
56 dal maydanoz
56 dal dereotu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Sumak
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½ su bardağı su

Sos için Malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam kuru nane
2 diş sarımsak
2 su bardağı su
Kabakları ikiye bölün içlerini oyun Dolmalık biberleri kapak olacak şekilde üst kısmından yarısını kesip iç çekirdeklerini temizleyin Domatesi de aynı şekilde içini çıkarın

Kıymayı derin bir kaba alın Soğanları küçük yemeklik doğrayın, sarımsakları, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın ve kıymaya ilave edin Bulguru, salçaları, nar ekşisini, baharatları, zeytinyağı ve suyu ilave edin iyice karıştırın

Kabak ve dolmalık biberleri hazırladığınız kıymalı harç ile doldurun

Çukur bir kasede sosu için olan tüm malzemeleri karıştırın

Fırın kabınızın içine sosdan 45 yemek kaşığı koyun Kabakları ve biberleri içine dizin, kalan sosunu üzerine gezdirin ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında 1 saat üzeri kapalı olarak pişirin



KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI

 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt