Fırında Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tavuk göğüs eti2 yemek yemek kaşığı akıcı yağ2 diş sarımsakYarım su bardağı süt3 yemek kaşığı galeta unu1 akarsu bardağı ince rendelenmiş kaşar1 tatlı kaşığı salçaTuzKekik Fırında Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı Tavuk göğüs etleri efendice yıkanıp ince ve uzun şekilde kesilir Tavaya 1 yemek yemek kaşığı tereyağı koyulup eritilir ve rendelenmiş sarımsaklar ve salça eklenip karıştırılarak ocaktan alınırÜzerine yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuzlu ve kekik ek edilip karıştırılırHazırlanan sütlü sosun içerisine tavuk etleri ilave edilip karıştırılırTavukları sos içerisinde bekletin (23 minimum)Bir tabağın içine galeta unu, rendelenmiş kaşar ve bir fiske tuzu karıştırınTavuklar hazırlanan kaşarlı karışıma bulanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilirÖnceden ısıtılmış 200° fırında hafif kızarıncaya kadar pişirilirFırından çıkartılan çıtır tavuklar sıcak olarak servis edilirol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur