iltasyazilim
FD Üye
Fırında Dizme Tarifi İçin Malzemeler
*3 büyük boy patates
*2 patlıcan
*2 kabak
*34 adet sivri biber
*1 büyük boy soğan
*Tuz, kekik
*Sıvıyağ
Sosu için:
*12 yemek kaşığı domates salçası
*12 yemek kaşığı biber salçası
*3 diş sarımsak
*Tuz, kekik
*1 su bardağı sıcak su (yemeğin suyunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz En az salçanızın kıvamını açacak kadar kullanmanız da yeterlidir)
*1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Fırında Dizme Tarifi Yapılışı Bismillah
İyice yıkanmış patates, alaca soyulmuş kabak ve patlıcanlarımızı yaklaşık 12 cm incelikte halkalar şeklinde doğrayalım Bir kaba aktaralım ve üzerine yağ, tuz ve kekik ilave edelim iyice karıştıralım Fırın tepsimize sırasıyla sebzelerimizi dizelim Soğanlarımızı ince yarım halkalar şeklinde doğrayalım ve tek tek sebzelerin arasına yerleştirelim Biberlerimizi enlemesine keselim ve 2 parmak kalınlığında parçalara ayıralım Onları da gelişigüzel sebzelerimizin arasına yerleştirelim Tepsimizi fırına verelim ve sebzeler yumuşayıp kızarana kadar pişirelim Ben davul fırınımı kullandım O arada sosumuzu hazır edelim Bir kasede salçalarımızın kıvamını sıcak suyla açalım İçerisine ince kıyılmış sarımsak ve maydanozlarımızı ekleyelim Tuz ve kekik serpelim Ardından kızaran sebzelerimizin üzerine gezdirelim Bu son haliyle bir 5 dakika daha fırında pişirelim ve fırınımızı söndürelim Yemeğimiz hazır Afiyet olsun
*3 büyük boy patates
*2 patlıcan
*2 kabak
*34 adet sivri biber
*1 büyük boy soğan
*Tuz, kekik
*Sıvıyağ
Sosu için:
*12 yemek kaşığı domates salçası
*12 yemek kaşığı biber salçası
*3 diş sarımsak
*Tuz, kekik
*1 su bardağı sıcak su (yemeğin suyunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz En az salçanızın kıvamını açacak kadar kullanmanız da yeterlidir)
*1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Fırında Dizme Tarifi Yapılışı Bismillah
İyice yıkanmış patates, alaca soyulmuş kabak ve patlıcanlarımızı yaklaşık 12 cm incelikte halkalar şeklinde doğrayalım Bir kaba aktaralım ve üzerine yağ, tuz ve kekik ilave edelim iyice karıştıralım Fırın tepsimize sırasıyla sebzelerimizi dizelim Soğanlarımızı ince yarım halkalar şeklinde doğrayalım ve tek tek sebzelerin arasına yerleştirelim Biberlerimizi enlemesine keselim ve 2 parmak kalınlığında parçalara ayıralım Onları da gelişigüzel sebzelerimizin arasına yerleştirelim Tepsimizi fırına verelim ve sebzeler yumuşayıp kızarana kadar pişirelim Ben davul fırınımı kullandım O arada sosumuzu hazır edelim Bir kasede salçalarımızın kıvamını sıcak suyla açalım İçerisine ince kıyılmış sarımsak ve maydanozlarımızı ekleyelim Tuz ve kekik serpelim Ardından kızaran sebzelerimizin üzerine gezdirelim Bu son haliyle bir 5 dakika daha fırında pişirelim ve fırınımızı söndürelim Yemeğimiz hazır Afiyet olsun