iltasyazilim
FD Üye
1 kilo patlıcan (pijama soyulucak dörde bölünücek iri doğranacak üzerine biraz tuz serpilecek )
300 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan (iri doğranacak)
2 adet yeşil biber(iri doğranacak)
2 adet domates(iri doğranacak)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
3 subardağı su
Kızartmak için :
1 subardağı sıvı yağ
Tavaya etimizi koyalım, suyunu salıp çekene kadar pişirelim ,soğanı, biberi ekleyelim ,beş dk pişirelim, tuz ,baharatları serpip karıştıralım bir bardak su ile sulandırdığımız salçayı da koyalım ,çok kısık ateşte 10 dk pişirelim ,patlıcanları yıkayalım, süzgüye alalım havlu kağıt ile kurulayalım orta ateşte kızgın yağda hafif kızartalım, havlu kağıt serili tepsiye alalım ,etli harcımız fırın tepsimize dökelim, üzerine patlcanları dökelim ,hafif kaşıkla karıştıralım sıcak suyunu verelim, tereyağını parça parça koyalım ,10 dk ocağın üzerinde pişirelim, sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 2025 dk pişirelim ,sıcak servis yapalım, arzuya göre taze kekik kuru kekik maydanoz ile süsleyebilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
300 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan (iri doğranacak)
2 adet yeşil biber(iri doğranacak)
2 adet domates(iri doğranacak)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
3 subardağı su
Kızartmak için :
1 subardağı sıvı yağ
Tavaya etimizi koyalım, suyunu salıp çekene kadar pişirelim ,soğanı, biberi ekleyelim ,beş dk pişirelim, tuz ,baharatları serpip karıştıralım bir bardak su ile sulandırdığımız salçayı da koyalım ,çok kısık ateşte 10 dk pişirelim ,patlıcanları yıkayalım, süzgüye alalım havlu kağıt ile kurulayalım orta ateşte kızgın yağda hafif kızartalım, havlu kağıt serili tepsiye alalım ,etli harcımız fırın tepsimize dökelim, üzerine patlcanları dökelim ,hafif kaşıkla karıştıralım sıcak suyunu verelim, tereyağını parça parça koyalım ,10 dk ocağın üzerinde pişirelim, sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 2025 dk pişirelim ,sıcak servis yapalım, arzuya göre taze kekik kuru kekik maydanoz ile süsleyebilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız