Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Doğrama Patlıcan Yemeği

Fırında Doğrama Patlıcan Yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
1 kilo patlıcan (pijama soyulucak dörde bölünücek iri doğranacak üzerine biraz tuz serpilecek )
300 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan (iri doğranacak)
2 adet yeşil biber(iri doğranacak)
2 adet domates(iri doğranacak)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
3 subardağı su

Kızartmak için :

1 subardağı sıvı yağ



Tavaya etimizi koyalım, suyunu salıp çekene kadar pişirelim ,soğanı, biberi ekleyelim ,beş dk pişirelim, tuz ,baharatları serpip karıştıralım bir bardak su ile sulandırdığımız salçayı da koyalım ,çok kısık ateşte 10 dk pişirelim ,patlıcanları yıkayalım, süzgüye alalım havlu kağıt ile kurulayalım orta ateşte kızgın yağda hafif kızartalım, havlu kağıt serili tepsiye alalım ,etli harcımız fırın tepsimize dökelim, üzerine patlcanları dökelim ,hafif kaşıkla karıştıralım sıcak suyunu verelim, tereyağını parça parça koyalım ,10 dk ocağın üzerinde pişirelim, sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 2025 dk pişirelim ,sıcak servis yapalım, arzuya göre taze kekik kuru kekik maydanoz ile süsleyebilirsiniz



Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt