iltasyazilim
FD Üye
Fırında Efsane Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg iyi cins bal kabağı
*2 su bardağı toz şeker
*56 tane karanfil
Servis için;
*Ceviz veya fındık kırığı
*Hindistan cevizi
*Dilimlenmiş muz
*Tahin
*Sade dondurma
Fırında Efsane Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar Hep aynı tatlıları yemekten ve yapmaktan bıkanlar buyursunlar bakalım
Kabakları dışında yeşil kısımları kalmayacak şekilde temizleyip istediğimiz şekilde çok ufak olmayacak ölçüde dilimleyelim Fırın tepsisine dizip üzerlerine kabağın şeker oranına göre en az 2 su bardağı (200 ml’lik) toz şekeri kabakların üzerine serpelim tane karanfilleri de atıp akşamdan sabaha veya en az 34 saat kadar üzeri örtülü bekletelim Böylece kabaklar kendi suyunu salacaktır hiç su kullanmaya gerek kalmaz
Suyunu salmış kabakları üzeri açık olarak 180 derece fırında orta rafta alt üst pişirme ayarında kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15 saat pişirelim Her 20 dakikada bir kabakları fırından çıkarıp ters yüz edelim Her iki tarafı da şekerini çeksin ve iyi pissin diye Böylece istediğimiz yumuşaklığa ve görüntüye kavuşan kabaklarımızı kontrol ettikten sonra fırından alalım Kendi halinde soğumaya bırakalım Servis esnasında üzerine tahin ve kuruyemiş kırığı ve yanında muz dilimleri veya dondurma ile güzel bir sunum hazırlayabilirsiniz Bu tamamen sizin isteğinize bağlı Deneyecekler çok beğenecektir eminim Kabağın tatlı olmadığını düşünenler şeker oranını bir bardak daha artırabilirler Afiyet olsun ?
*2 kg iyi cins bal kabağı
*2 su bardağı toz şeker
*56 tane karanfil
Servis için;
*Ceviz veya fındık kırığı
*Hindistan cevizi
*Dilimlenmiş muz
*Tahin
*Sade dondurma
Fırında Efsane Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhabalar Hep aynı tatlıları yemekten ve yapmaktan bıkanlar buyursunlar bakalım
Kabakları dışında yeşil kısımları kalmayacak şekilde temizleyip istediğimiz şekilde çok ufak olmayacak ölçüde dilimleyelim Fırın tepsisine dizip üzerlerine kabağın şeker oranına göre en az 2 su bardağı (200 ml’lik) toz şekeri kabakların üzerine serpelim tane karanfilleri de atıp akşamdan sabaha veya en az 34 saat kadar üzeri örtülü bekletelim Böylece kabaklar kendi suyunu salacaktır hiç su kullanmaya gerek kalmaz
Suyunu salmış kabakları üzeri açık olarak 180 derece fırında orta rafta alt üst pişirme ayarında kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 15 saat pişirelim Her 20 dakikada bir kabakları fırından çıkarıp ters yüz edelim Her iki tarafı da şekerini çeksin ve iyi pissin diye Böylece istediğimiz yumuşaklığa ve görüntüye kavuşan kabaklarımızı kontrol ettikten sonra fırından alalım Kendi halinde soğumaya bırakalım Servis esnasında üzerine tahin ve kuruyemiş kırığı ve yanında muz dilimleri veya dondurma ile güzel bir sunum hazırlayabilirsiniz Bu tamamen sizin isteğinize bağlı Deneyecekler çok beğenecektir eminim Kabağın tatlı olmadığını düşünenler şeker oranını bir bardak daha artırabilirler Afiyet olsun ?