Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Enfes Balkabağı Tatlısı

Fırında Enfes Balkabağı Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Fırında Enfes Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 5 kilo temizlenmiş bal kabağı
*3 su bardağı toz şeker
*1 adet çubuk tarçın

Üzeri için :

*Tahin
*Ceviz

Fırında Enfes Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabaklarımızı dilediğimiz gibi doğruyoruz Ben küçük dilim beğeniyorum o yüzden küçük parçalar halinde kestim
Çelik tencereye koyup üzerine toz şekeri ilave ediyoruz Bir gece bekletiyoruz Bu sırada kabaklar şekerle suyunu salıyor
Ertesi gün kabakları süzgeç kaşık yardımıyla tepsiye alıyoruz
Tencere de kalan kabak suyunu ocakta beş dakika kadar kaynatıyoruz (Ben kabakta koku olunca bu tatlıyı sevmiyorum Bu işlem o kokuyu alıyor )
Kaynamış olan bu suyu da tepsideki kabakların üzerine gezdiriyoruz 1 adet çubuk tarçın bu aşamada ilave edilir
Fırında 200 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz
Soğuyunca tabaklara alıp üzerine tahin gezdiriyoruz Ceviz ile süsleyip servis ediyoruz
Deneyeceklere afiyet olsun

Similar threads

Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *2 kilo balkabağı *2 su bardağı şeker *7 tane karanfil *1 çubuk tarçın Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı 1 *İlk olarak kabaklarımızı güzelce temizliyoruz *Ardından tepsimize üst üste gelmeyecek şekilde diziyoruz *Kabakların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *15 *kilo balkabağı *2 şu bardağı toz şeker *yarım çay kaşığı tarçın üzerine serpmek için; *ceviz içi Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Balkabağı temizlenir ve küp şeklinde dilimlenir ve geniş bir tencereye alınır üzerine şeker dökülür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *1 kg balkabağı *1 kg şeker Süslemek için: *cevizhindistan cevizi veya tahin Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Balkabağını arzu ettiğimiz şekilde doğrayalım Tercih ettiğimiz fırın kabına kabakları yayalım ve üzerini şekerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Baharatlı Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *1 kg balkabağı(kabuksuz temizlenmiş haliyle) *12 kg toz şeker *2 çubuk tarçın *1 tatlı kaşığı karanfil *1 tatlı kaşığı yenibahar(çekilmemiş bütün halde) *2 3 damla limon suyu Üzeri için; *Kaymak *Ceviz *Hindistan cevizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Cevizli Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *1 5 kilogram balkabağı *500 gram toz şeker Üzeri için ; *Ceviz Cevizli Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar öncelikle kabaklarımızı soyup doğrayalım pişireceğimiz kaba dizip toz şekeri üzerine serpelim 4 5 saat kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt