Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Enfes Musakka Yemeği Mutlaka Deneyin

Fırında Enfes Musakka Yemeği Mutlaka Deneyin

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Fırında Enfes Musakka Yemeği Mutlaka Deneyin Tarifi İçin Malzemeler

*Yaklaşık bu tarifte ben 1 kilo patlıcan kullandım
*56 adet çarliston biber
*3 yemek kaşığı domates sosu
*1 yemek kaşığı salça
*200 gr Dana kıyma
*2 adet soğan
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Patlıcanları kızartmak için ise yeteri kadar sıvı yağ
*Arzuya göre karabiber, tuz, pulbiber ve biraz kimyon
*1 çay bardağı sıcak su

Fırında Enfes Musakka Yemeği Mutlaka Deneyin Tarifi Yapılışı İlk olarak patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyduktan sonra tuzlu suda acı suyunun çıkması için bekletiyoruz yaklaşık 10 dk kadar Bir yandan da tavamıza yağı koyup kızmasını bekliyoruz Patlıcanları sudan çıkardıktan sonra iyice havlu kağıt ile kuruluyoruz Ve kızmış olan yağda çok pişirmeden kızartıyoruz Ayrı bir tavada ise ilk önce soğanları pembeleştirdikten sonra kıymayı ilave edip kavuruyoruz Kavrulan kıymaya sırasıyla biberleri, salçayı ve domates sosunu ilave ettikten sonra bahratları koyup üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edip bi 5 dk pişirip kapatıyoruz Ben bu yemeği borcam da yaptım büyük boy olanında Kızaran patlıcanların yarısını borcamın en altına boşluk kalmadan sıralıyoruz Üzerine kıymalı harcın yarısını eşit miktarda yaydıktan sonra tekrar patlıcanların kalanını dizip en üste kıymalı harcın hepsini döküyoruz ve en üste ben cherry domatesleri dilim dilim koyup 1 çay bardağı sıcak su ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz

858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt