iltasyazilim
FD Üye
Fırında Eritilmiş Kaşar Peyniri Tarifi İçin Malzemeler 2 porsiyon için
*2 3 *su bardağı kadar kaşar rendesi
*1 yemek kaşığı tereyağı (küp küp doğranmış)
*Yarım çay kaşığı toz biber
*Yarım çay kaşığı kekik
*1 minik diş sarımsak rendesi ( şart değil )
*1 2 fiske tuz ( peynirin tuzluk derecesine göre)
*Kullanılacak peynir ve baharat miktarları + *sarımsak kişinin tercihine göre ayarlanmalı
Fırında Eritilmiş Kaşar Peyniri Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Evde ki çocuklara sabah kahvaltısına güzel bir atıştırmalık yapmak isterseniz hadi başlayalım…
Fırınınızın sadece üst ızgara bölümünü yakın ve fırını *200 derecede ısıtınfırın güzel ısınmış olmalı…
Kaşarı rendeleyin ,rende kaşarı rende sarımsak + arzu ettiğiniz baharatlar ile karıştırın karışımı 2 güveç kabına paylaştırın…1 yemek kaşığı tereyağı da güveç kaplarına minik parçalar halinde doğrayarak paylaştırın…güveçlerde ki malzemenin hepsini güzelce harmanlayıp *alt üst edin…en üste arzu ediyorsanız birer fiske *daha baharat ekleyin… güveçleri ısınmış fırının ızgara konumunda ( ızgara teli üzerinde pişirin ) *üstleri kızarana kadar pişirin…pişmiş halde ki erimiş kaşarları 1 dakika kadar *tezgahta dinlendirip güveç kaplarını *mutlaka sıcak sıcak servis yapıp sıcak sıcak tüketin
Afiyetler olsun…
Not : “Sarımsak bu kokabilir,ayrıca çocuklarda tadını *sevmeyebilirdiye düşünenler tarifte sarımsak kullanmayabilir… ama bence sarımsak tarife *lezzet katıyor zaten minnacık bir sarımsak ekliyoruz çok sorun olmaz yani )) bu tarif kahvaltı veren yerlerde sade kaşar + tereyağ şeklinde pişirilip sunum yapılır şahsi fikrim tarife biraz baharat eklenmesinden yana ama dediğim gibi siz istiyorsanız *tarifi sade kaşar+ tereyağ ile de hazırlayabilirsiniz…hatta ve hatta isteyen güveç kaplarına( ocak üstünde *tavada 45 *tur çevrilmiş ) sucuk,sosis ekleyip kaşarları üstüne koyup öylede fırınlayabilir …ama bu tarif sade olarak eritilmiş kaşar peyniri tarifi * ))
Fırından çıkan erimiş *peyniri lütfen sıcak sıcak tüketin eğer çok bekletirseniz bir süre sonra kaşar sertleşerek normal kaşar peyniri formuna geri döner…
İsteyen tarifi 1 adet büyük elips güveç kabında çok daha fazla miktarda *kaşarla (çok kişilik olarak) ortaya *1 adet olarak da hazırlayabilir… ben tarifi kişiye özel yaptığım için çok fazla *kaşar kullanmayı tercih etmedim …her zaman dediğim gibi son tercih sizin )))…
Hoşça kalın
*2 3 *su bardağı kadar kaşar rendesi
*1 yemek kaşığı tereyağı (küp küp doğranmış)
*Yarım çay kaşığı toz biber
*Yarım çay kaşığı kekik
*1 minik diş sarımsak rendesi ( şart değil )
*1 2 fiske tuz ( peynirin tuzluk derecesine göre)
*Kullanılacak peynir ve baharat miktarları + *sarımsak kişinin tercihine göre ayarlanmalı
Fırında Eritilmiş Kaşar Peyniri Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Evde ki çocuklara sabah kahvaltısına güzel bir atıştırmalık yapmak isterseniz hadi başlayalım…
Fırınınızın sadece üst ızgara bölümünü yakın ve fırını *200 derecede ısıtınfırın güzel ısınmış olmalı…
Kaşarı rendeleyin ,rende kaşarı rende sarımsak + arzu ettiğiniz baharatlar ile karıştırın karışımı 2 güveç kabına paylaştırın…1 yemek kaşığı tereyağı da güveç kaplarına minik parçalar halinde doğrayarak paylaştırın…güveçlerde ki malzemenin hepsini güzelce harmanlayıp *alt üst edin…en üste arzu ediyorsanız birer fiske *daha baharat ekleyin… güveçleri ısınmış fırının ızgara konumunda ( ızgara teli üzerinde pişirin ) *üstleri kızarana kadar pişirin…pişmiş halde ki erimiş kaşarları 1 dakika kadar *tezgahta dinlendirip güveç kaplarını *mutlaka sıcak sıcak servis yapıp sıcak sıcak tüketin
Afiyetler olsun…
Not : “Sarımsak bu kokabilir,ayrıca çocuklarda tadını *sevmeyebilirdiye düşünenler tarifte sarımsak kullanmayabilir… ama bence sarımsak tarife *lezzet katıyor zaten minnacık bir sarımsak ekliyoruz çok sorun olmaz yani )) bu tarif kahvaltı veren yerlerde sade kaşar + tereyağ şeklinde pişirilip sunum yapılır şahsi fikrim tarife biraz baharat eklenmesinden yana ama dediğim gibi siz istiyorsanız *tarifi sade kaşar+ tereyağ ile de hazırlayabilirsiniz…hatta ve hatta isteyen güveç kaplarına( ocak üstünde *tavada 45 *tur çevrilmiş ) sucuk,sosis ekleyip kaşarları üstüne koyup öylede fırınlayabilir …ama bu tarif sade olarak eritilmiş kaşar peyniri tarifi * ))
Fırından çıkan erimiş *peyniri lütfen sıcak sıcak tüketin eğer çok bekletirseniz bir süre sonra kaşar sertleşerek normal kaşar peyniri formuna geri döner…
İsteyen tarifi 1 adet büyük elips güveç kabında çok daha fazla miktarda *kaşarla (çok kişilik olarak) ortaya *1 adet olarak da hazırlayabilir… ben tarifi kişiye özel yaptığım için çok fazla *kaşar kullanmayı tercih etmedim …her zaman dediğim gibi son tercih sizin )))…
Hoşça kalın