iltasyazilim
FD Üye
Morina Balığı Dolması (4 kişilik)
Malzemeler
600 gr morino balığı filetosu
3 domates
1 rezene soğanı
1 biber
1 taze soğan
1 diş sarımsak
2 ançüez
6 adet çekirdeksiz siyah zeytin
zeytinyağı
taze çekilmiş karabiber
1 yıldız anason
yarım kahve kaşığı mercanköşk ya da kekik
Yapılışı
2 domatesi mutfak robotundan geçirin Soğan, sarımsak ve rezeneyi ince ince kıyarak ekleyin ve hespsini püre haline getirin İyice ısınmış bir tavaya az miktar zeytinyağını ekleyin ve soğansarımsak rezene karışımını5 dk kadar sote edin domatesi, zeytinleri, küçük parçalar halinde doğranmış ançüezi, tuz, biber, anason, kekik ve mercanköşkü ilave edin Karışıma biraz daha zeytinyağı ekleyin 5dk kapağı açık şekilde, hafif ateşte pişmeye bırakın Fırını 180 dereceye ayarlayın Üçüncü domatesi de ince dilimler halinde doğrayın Morino filetoyu iki eşit parçaya ayırın Bir parçayı sicimin üzerine çapraz gelecek şekilde yerleştirin Hazırladığınız otlu ve soslu harcın bir kısmını üzerine yayın Diğer fileto parçsını üstüne kapatın Sicimle birkaç kez dolayarak bağlayın Kalan karışımı üzerine gezdirin, domates dilimleri ve taze otlarla süsleyin 180 derece de 30 dk pişirin ve servis yapmadan önce mutlaka 5 dk kadar fırında dinlendirin
Fileto Levrek Dolma (4 kişilik)Malzemeler
4 adet levrek fileto
8 adet pişmiş karides
1 çubuk kuru zencefil
1 limon zeytinyağı
yarım demet kişniş
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı krema
1 yumurta
karabiber
pul biber
Yapılışı
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın Karidesin kabuklarını ayıklayın ve çubuk zencefili rendeleyin Kişnişi yıkayıp kurutun, yapraklarını ayıklayın Sırasıyla yumurta, tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı, krema ve soya sosunu ekleyerek bunları bir karışım haline getirin Filetonun arasına karışımı yayın ve içini doldurun Sicimle bağlayın ve üzerini ince, yuvarlak limon dilimleriyle süsleyin 20 dk pişirin
Fırında Ispanak Yapraklı Somon (4 kişilik)
Malzemeler
600 gr derisiz ve kılçıksız somon fileto
100 gr ıspanak yaprağı
1 yumurta
10 gr ricotta peyniri
50 gr badem unu ya da çekilmiş ekmek içi
1 diş sarımsak
taze çekilmiş karabiber
pul biber
zeytinyağı
2 yemek kaşığı parmesan
Yapılışı
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın Somonu enlemesine iki eşit parçaya ayırın Ricotta, yumurta badem unu(ya da ekmek içi), karabiber, tuz, pul biber ve zeytinyağını karışım haline getirin Hazırladığınız karışımdan 1 çorba kaşığı ayırın Geri kalanını somonun içine yayın Ispanak yapraklarının yarısınıçiğ olarak ekleyip kapatın Ayırdığınız iç malzemeyi balığın üzerine sürün Kalan ıspanak yapraklarını üzerine yerleştirin ve fırın ipiyle bağlayın Üzerine zeytinyağı gezdirin Tuz ve biberini ekleyin Parmesan peyniri de serperek 180 derece fırında 30 dk pişirin Fırında 5 dk dinlendirerek servis edin
Dilediğiniz şekilde pişirdiğiniz balığa, birbirden orjinal 4 sosla lezzet katın
Domateskekik: 10 cl domates püresi ve 1 yemek kaşığı kremayı taze kekik yapraklarıyla pişirin Tuz, taze çekilmiş karabiber, çok az pul biber, bir çimdik şeker, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi ilave edin 125 gr tereyağı ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın
Hollandaise: 1 limon suyu ve 4 yumurta sarısına biraz tuz ve karabiber ekleyin Sos tenceresine koyun Çırpma teliyle sos kıvamına gelene kadar benmari usulü pişirin 250 gr küçük parçalara bölünmüş ve yumuşamış tereyağını ilave edin İnce kıyılmış 10 sap maydanoz ekleyerek servis yapın
Limonfesleğen: 1 büyük yeşil limonun, 1 veya 2 adet passion fruit meyvesinin (çekirdeksiz) suyunu sıkın Az miktarda rendelenmiş zencefil, tuz , karabiber, kırmızı biber katın 125 gr tereyağı, 1 kaşık dereotuveya fesleğen ilave ederek mikrodalga fırında ısıtın Dilerseniz servis ederken hindistan cevizi sütü de ekleyebilirsiniz
Soyakişniş: 4 çorba kaşığı soya sosunu 10 cl zeytinyağı, 1 diş sarımsak, yarım demet kıyılmış kişniş ve limon suyuyla karıştırın Bir çatal yardımıyla sos haline gelinceye dek çırpın
Malzemeler
600 gr morino balığı filetosu
3 domates
1 rezene soğanı
1 biber
1 taze soğan
1 diş sarımsak
2 ançüez
6 adet çekirdeksiz siyah zeytin
zeytinyağı
taze çekilmiş karabiber
1 yıldız anason
yarım kahve kaşığı mercanköşk ya da kekik
Yapılışı
2 domatesi mutfak robotundan geçirin Soğan, sarımsak ve rezeneyi ince ince kıyarak ekleyin ve hespsini püre haline getirin İyice ısınmış bir tavaya az miktar zeytinyağını ekleyin ve soğansarımsak rezene karışımını5 dk kadar sote edin domatesi, zeytinleri, küçük parçalar halinde doğranmış ançüezi, tuz, biber, anason, kekik ve mercanköşkü ilave edin Karışıma biraz daha zeytinyağı ekleyin 5dk kapağı açık şekilde, hafif ateşte pişmeye bırakın Fırını 180 dereceye ayarlayın Üçüncü domatesi de ince dilimler halinde doğrayın Morino filetoyu iki eşit parçaya ayırın Bir parçayı sicimin üzerine çapraz gelecek şekilde yerleştirin Hazırladığınız otlu ve soslu harcın bir kısmını üzerine yayın Diğer fileto parçsını üstüne kapatın Sicimle birkaç kez dolayarak bağlayın Kalan karışımı üzerine gezdirin, domates dilimleri ve taze otlarla süsleyin 180 derece de 30 dk pişirin ve servis yapmadan önce mutlaka 5 dk kadar fırında dinlendirin
Fileto Levrek Dolma (4 kişilik)Malzemeler
4 adet levrek fileto
8 adet pişmiş karides
1 çubuk kuru zencefil
1 limon zeytinyağı
yarım demet kişniş
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı krema
1 yumurta
karabiber
pul biber
Yapılışı
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın Karidesin kabuklarını ayıklayın ve çubuk zencefili rendeleyin Kişnişi yıkayıp kurutun, yapraklarını ayıklayın Sırasıyla yumurta, tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı, krema ve soya sosunu ekleyerek bunları bir karışım haline getirin Filetonun arasına karışımı yayın ve içini doldurun Sicimle bağlayın ve üzerini ince, yuvarlak limon dilimleriyle süsleyin 20 dk pişirin
Fırında Ispanak Yapraklı Somon (4 kişilik)
Malzemeler
600 gr derisiz ve kılçıksız somon fileto
100 gr ıspanak yaprağı
1 yumurta
10 gr ricotta peyniri
50 gr badem unu ya da çekilmiş ekmek içi
1 diş sarımsak
taze çekilmiş karabiber
pul biber
zeytinyağı
2 yemek kaşığı parmesan
Yapılışı
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın Somonu enlemesine iki eşit parçaya ayırın Ricotta, yumurta badem unu(ya da ekmek içi), karabiber, tuz, pul biber ve zeytinyağını karışım haline getirin Hazırladığınız karışımdan 1 çorba kaşığı ayırın Geri kalanını somonun içine yayın Ispanak yapraklarının yarısınıçiğ olarak ekleyip kapatın Ayırdığınız iç malzemeyi balığın üzerine sürün Kalan ıspanak yapraklarını üzerine yerleştirin ve fırın ipiyle bağlayın Üzerine zeytinyağı gezdirin Tuz ve biberini ekleyin Parmesan peyniri de serperek 180 derece fırında 30 dk pişirin Fırında 5 dk dinlendirerek servis edin
Dilediğiniz şekilde pişirdiğiniz balığa, birbirden orjinal 4 sosla lezzet katın
Domateskekik: 10 cl domates püresi ve 1 yemek kaşığı kremayı taze kekik yapraklarıyla pişirin Tuz, taze çekilmiş karabiber, çok az pul biber, bir çimdik şeker, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi ilave edin 125 gr tereyağı ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın
Hollandaise: 1 limon suyu ve 4 yumurta sarısına biraz tuz ve karabiber ekleyin Sos tenceresine koyun Çırpma teliyle sos kıvamına gelene kadar benmari usulü pişirin 250 gr küçük parçalara bölünmüş ve yumuşamış tereyağını ilave edin İnce kıyılmış 10 sap maydanoz ekleyerek servis yapın
Limonfesleğen: 1 büyük yeşil limonun, 1 veya 2 adet passion fruit meyvesinin (çekirdeksiz) suyunu sıkın Az miktarda rendelenmiş zencefil, tuz , karabiber, kırmızı biber katın 125 gr tereyağı, 1 kaşık dereotuveya fesleğen ilave ederek mikrodalga fırında ısıtın Dilerseniz servis ederken hindistan cevizi sütü de ekleyebilirsiniz
Soyakişniş: 4 çorba kaşığı soya sosunu 10 cl zeytinyağı, 1 diş sarımsak, yarım demet kıyılmış kişniş ve limon suyuyla karıştırın Bir çatal yardımıyla sos haline gelinceye dek çırpın