Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Et Bulyonlu Pirinç Pilavı

Fırında Et Bulyonlu Pirinç Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fırında Et Bulyonlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2, 5 su bardağı baldo pirinç
*Yarım çay bardağı arpa şehriye (İsteğe göre tel şehriyede olabilir)
*Yarım su bardağı sıvı yağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*5 su bardağı kaynar sıcak su
*1 tatlı kaşığı silme tuz
*1 tane et bulyon (İsteğe göre tavuk bulyon da olabilir)

Fırında Et Bulyonlu Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçler sıcak tuzlu suyla yıkanır ve 5 dk bekletilir Nişastası gidene kadar Bir yandan tavaya sıvı yağını ve tereyağını koyup erir erimez şehriyenizi ilave edin Ayırdığımız sıcak suyun içine et bulyonu koyuyoruz Erimesi için şehriyeler kızardıktan sonra suyunu süzdüğümüz pirinçleri koyup beraberinde 5 kavuruyoruz Ardından kavurulan pilavı yuvarlak borcama boşaltıp kaşık yardımıyla düzeltiyoruz Suyunu ilave edip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına diziyoruz 30 dakika fırında pişecek Arada bi kontrol etmek gerekir suyunu çekmiş mi çekmemiş mi diye Piştikten sonra fırında çıkardıktan sonra istediğiniz yemeğin yanında servis edebilirsiniz
NOT:isteyen haşlanmış nohut pilava ekleyebilir)
 
858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt