Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Etli Pilav

Fırında Etli Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fırında Etli Pilav (6 Kişilik)

Malzemeler:

3 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
150 gr Kuzu Kuşbaşı
100 gr İnce Kıyılmış Mantar
2 Soğan
2 Domates
1 Fincan Süt
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz
Tart malzemesi:
2 Su Bardağı Un
100 gr Margarin
2 Yumurta
1 Limon Suyu
Tuz



HAZIRLANIŞI :

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın
Diğer tarafta yıkanmış pirinci yağda kavurup 3 su bardağı et suyu ile 10 dak pişirerek pilavı hazırlayın Soğuyan iç malzemesini pilava ekleyin
Tart hamurunu hazırlamak için önce yumurta ile unu karıştırıp limon suyu, tuz ve margarini ekleyin Su ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın Hamurun yarısını merdane ile açarak altı hafifçe yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin
Pilavı hamurun üzerine yayıp kalan hamurla üstünü kapatın Süt ve sıvıyağı karıştırıp üzerine sürün ve fırında 2025 dakika pişirin
Not: Dilerseniz milföy hamuru veya iki yufka kullanarak aynı tarifi uygulayabilirsiniz

http:img149**************img1497569ymk788sb

 
858,496Konular
981,679Mesajlar
29,762Kullanıcılar
Mrtozdmr01Son üye
Üst Alt