Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Etli Pilav

Fırında Etli Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Fırında Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

*300gr Kuşbaşı dana eti
*1 domates
*1 büyük patates
*3 kaşık tereyağı
*Tuz
*Kekik
*Karabiber
*1 su bardağı pirinç

Fırında Etli Pilav Tarifi Yapılışı Kuşbaşı doğranmış etler biraz sıvı yağla birlikte, düdüklü tencereye atılır Suyunu çekene kadar kavrulur Daha sonra üzerini tamamen kaplayacak şekilde sıcak su eklenir Ağzı kapatılıp kaynama sesi duyuluncaya kadar yüksek ateşte, daha sonra ise kısık ateşte 4045 dk pişirilir Bu arada patates küp küp doğranıp bir tencerede bol yağda kızartılır Etler pişince bir tavada küp küp doğranmış domates bir kaşık tereyağıyla birlikte kavrulur etler eklenip karıştırılır Baharatlar ve tuz da eklenip altı kapatılır Derin yuvarlak bir kaba önce et daha sonra patatesler koyulup, yuvarlak bir borcamın ortasına ters çevrilir Çevrilince etler üstte kalacak Daha sonra 1 su bardağı pirinç yıkanıp etli karışımın çevresine dökülür 3 su bardağı su, tuz ,2 kaşık eritilmiş tereyağı eklenerek pirinçin üstüne dökülür, alüminyum folyoyla üzeri sarılıp fırına verilir Pilav suyunu iyice çekene kadar pişirilir
Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,395Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt