iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
3 adet fileto levrek
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Yarım limon
Tuz
Biberiye (rozmarin)
Tereyağ
Hazırlanışı
Levrekler temizlendikten sonra filetosu çıkartılır (Ben balıkçıdan temizlemesini ve fileto yapmasını istedim) Bir borcama yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ eklenir Balıklar iki taraflı çevrilerek bir süre yağda bekletilir Bekletilen balıklar çift taraflı tuzlanarak fırın kabına dizilir Üzerine yarım limonun suyu, sirke gezdirilir Balıkların üzerine tereyağ dilimleri ve biberiye yaprakları eklenir Limon dilimleri de konduktan sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir Arada balıklar kontrol edilir Pişmişse önceden de alınabilir Yumuşacık ve çok lezzetli bir tarif
3 adet fileto levrek
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Yarım limon
Tuz
Biberiye (rozmarin)
Tereyağ
Hazırlanışı
Levrekler temizlendikten sonra filetosu çıkartılır (Ben balıkçıdan temizlemesini ve fileto yapmasını istedim) Bir borcama yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ eklenir Balıklar iki taraflı çevrilerek bir süre yağda bekletilir Bekletilen balıklar çift taraflı tuzlanarak fırın kabına dizilir Üzerine yarım limonun suyu, sirke gezdirilir Balıkların üzerine tereyağ dilimleri ve biberiye yaprakları eklenir Limon dilimleri de konduktan sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir Arada balıklar kontrol edilir Pişmişse önceden de alınabilir Yumuşacık ve çok lezzetli bir tarif