iltasyazilim
FD Üye
Fırında Hindi
Malzemeler
2 kg’lık bir hindi
1 limon,
1 diş sarmısak
2 orta boy havuç
1 bardak su,
biraz tuz
6 çorba kaşığı sadeyağ
ya da margarin
2 soğan
hazırlanışı
Tüyleri yolunmuş içi temizlenmiş, yıkanıp tuzlanmış hindiyi yağ soğan, sarmısak ve kazıyıp dörde böldüğünüz havuçlarla birlikte bir tencereye koyun Suyunu sıktığınız limonun’ kabuklarını da atın içine Ve tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyun Su kaynayınca, tencereyi, kapağını açmadan olduğu gibi kızgın fırına sürün Ve hindi yumu şayıncaya kadar, öbür tarafını da çevirmek suretiyle pişirin Yumuşaymca, açın tencerenin kapağını Ve dibindeki yağ lı sudan arada bir, kaşık kaşık alıp üzerine dökmek sure tiyle hindinin nar gibi kızarmasını sağlayın Sonra da hin diyi, göğüs but ve kol kısımlarını ayırmak suretiyle par çalayarak bir tabağa yerleştirin Tencerede kalan sebzeleri de (Limon hariç) bir süzgeçten geçirip püre haline getirin Ve bunu ya hindinin üzerine dökerek ya da bir salçalığa koyarak hindiyle birlikte servis yapın (Limon suyu hem hindiyi çabucak pişirecek hem bembeyaz yapacaktır, eti ni)
Malzemeler
2 kg’lık bir hindi
1 limon,
1 diş sarmısak
2 orta boy havuç
1 bardak su,
biraz tuz
6 çorba kaşığı sadeyağ
ya da margarin
2 soğan
hazırlanışı
Tüyleri yolunmuş içi temizlenmiş, yıkanıp tuzlanmış hindiyi yağ soğan, sarmısak ve kazıyıp dörde böldüğünüz havuçlarla birlikte bir tencereye koyun Suyunu sıktığınız limonun’ kabuklarını da atın içine Ve tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyun Su kaynayınca, tencereyi, kapağını açmadan olduğu gibi kızgın fırına sürün Ve hindi yumu şayıncaya kadar, öbür tarafını da çevirmek suretiyle pişirin Yumuşaymca, açın tencerenin kapağını Ve dibindeki yağ lı sudan arada bir, kaşık kaşık alıp üzerine dökmek sure tiyle hindinin nar gibi kızarmasını sağlayın Sonra da hin diyi, göğüs but ve kol kısımlarını ayırmak suretiyle par çalayarak bir tabağa yerleştirin Tencerede kalan sebzeleri de (Limon hariç) bir süzgeçten geçirip püre haline getirin Ve bunu ya hindinin üzerine dökerek ya da bir salçalığa koyarak hindiyle birlikte servis yapın (Limon suyu hem hindiyi çabucak pişirecek hem bembeyaz yapacaktır, eti ni)