iltasyazilim
FD Üye
Fırında İmam Bayıldı (Karnıyarık) Tarifi İçin Malzemeler
*78 adet patlıcan
*250 gr kıyma
*2 adet soğan
*1 adet yeşil biber
*1 adet domates
*2 kaşık domates salçası
*45 diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*Pul biber
*Karabiber
*Kimyon
*Tuz
Fırında İmam Bayıldı (Karnıyarık) Tarifi Yapılışı Patlıcanları soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekleterek acısını çıkarıyoruz Ardından tuzunu akıtıp iyice kuruluyoruz Ben yazdan dolaba bu şekilde hazırlayıp koymuştum su an onu kullanıyorum İç harcı için soğanları kare kare doğrayın, 23 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alıyoruz ve soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ve kıymayı ilave edirek, biraz daha kavuruyoruz Ardından salçamızı ekliyoruz Salçada kavrulduktan sonra küçük küçük doğramış olduğumuz domatesi ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu birazcık çekene kadar bekliyoruz İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın Fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine çizgiler çizerek ortalarını açıyoruz ve içini dolduruyoruz Üzerine hazırlamış olduğumuz sosu dökerek fırınlıyoruz
Sosu: 1 kaşık salça ve tuzu biraz suyla özleştirerek patlıcanlarımızın üzerine gezdiriyoruz Fırın kabimiza 3 dis sarimsak ekliyoruz
*78 adet patlıcan
*250 gr kıyma
*2 adet soğan
*1 adet yeşil biber
*1 adet domates
*2 kaşık domates salçası
*45 diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*Pul biber
*Karabiber
*Kimyon
*Tuz
Fırında İmam Bayıldı (Karnıyarık) Tarifi Yapılışı Patlıcanları soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekleterek acısını çıkarıyoruz Ardından tuzunu akıtıp iyice kuruluyoruz Ben yazdan dolaba bu şekilde hazırlayıp koymuştum su an onu kullanıyorum İç harcı için soğanları kare kare doğrayın, 23 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alıyoruz ve soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ve kıymayı ilave edirek, biraz daha kavuruyoruz Ardından salçamızı ekliyoruz Salçada kavrulduktan sonra küçük küçük doğramış olduğumuz domatesi ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu birazcık çekene kadar bekliyoruz İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın Fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine çizgiler çizerek ortalarını açıyoruz ve içini dolduruyoruz Üzerine hazırlamış olduğumuz sosu dökerek fırınlıyoruz
Sosu: 1 kaşık salça ve tuzu biraz suyla özleştirerek patlıcanlarımızın üzerine gezdiriyoruz Fırın kabimiza 3 dis sarimsak ekliyoruz