Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında İstavrit Nasıl Yapılır? Fırında İstavrit Tarifi…

Fırında İstavrit Nasıl Yapılır? Fırında İstavrit Tarifi…
0
24

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
s-859940395bebdb8e6b99fbf2678d62a5b2c3343a.jpg


Balık mevsiminin tam da içinde bulunduğumuz bu dönemde fırında istavrit pişirmeye ne dersiniz? Balık, ülkemizde düzenli tüketilmese de sayısız faydaları nedeniyle her fırsatta uzmanlar tarafından önerilen besinlerin başında geliyor. Daha sağlıklı ve düşük kalorili fırında pişirme usulü ise yine bu tavsiyeler arasında yer alıyor. Yapımı diğer pişirme yöntemlerine göre oldukça kolay olan fırında istavrit tarifini denemeyen kalmasın diye fırında istavrit nasıl yapılır? Sorusunun cevabını açıkladık. İşte fırında en lezzetli istavrit tarifi…




Fırında balık denince aklınıza sadece levrek, somon ve çupra gibi iri balıklar gelmemeli. İstavritte fırında en az bu balıklar kadar lezzetli oluyor. Güzelce temizlenen istavritler fırın tepsisine diziliyor onlar pişerken de yeşillikler hazırlanıyor. Hepsi bu kadar. Peki, fırında istavrit nasıl yapılır? İşte fırında istavrit tarifi…

Malzemeler




• 1 kilogram istavrit

• Mısır unu

• Zeytinyağı

• Tuz

Fırında İstavrit Tarifi



1. Evinize balık kokusu sinmeden balık keyfi yapacağınız tarife hemen geçelim.

2. Balıklar temizlenir, yıkanır, süzgeçe alınır ve fazla suyu süzülür.

3. Bir çay bardağı sıvı yağ ile farklı bir kabın içinde balıklar yağlanır.

4. Ardından da tuz ve mısır ununa bulanan balıkları fırın tepsisine yerleştirelim.

5. Tekrardan balıkların üzerine hafif yağ ilavesi yapalım.

6. Fırın 180 dereceye alınır tepsi yerleştirmeden önce ısıtılır. Tepsi fırına konduğunda Yaklaşık 20 dakika balıklar pişirilir. 

Deneyecek herkese afiyet olsun. 

Not: Fırında istavritleri pişirirken ara ara kontrol edin. Farkında olmadan balıklarınızı kurutabilirsiniz. Zaten küçük balık olduğu için kısa sürede pişecektir. Fırında istavrit yapımında en önemli noktanın pişirme olduğunu aklınızda çıkarmayın. Dışı çıtır, içi yumuşak olsun istiyorsanız 180 derecede 20 dakika pişirme süresi yeterli olacaktır.
 
858,496Konular
981,710Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt