iltasyazilim
FD Üye
Fırında Jambonlu Tavuk Malzemeleri ( 8 kişilik )
1 bütün haşlanmış tavuk, didilmiş
15 dilim dana jambon, ince şeritler halinde kesilmiş
15 dilim ince kesilmiş taze kaşar peyniri
Sos için Malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
750 ml süt
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı hardal
1,5 çay kaşığı tuz
12 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çimdik beyaz biber
Üstü için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak ekmek kırıntısı
1,5 çay kaşığı kuru maydanoz
Toz sarımsakpulbiber
Tuz
Hazırlanışı
Fırını 180 derecede ısıtın Fırın kabınızı yağlayın
Haşlanmış ve didilmiş tavuk etini fırın kabının dibine döşeyin
Tavukların üstüne ince şerit kesilmiş dana jambonları dağıtın
Jambonların üstüne ince kesilmiş peynirleri dizin ve kenara alın
Sos için tencerede tereyağını orta ateşte eritin Unu ilave edip çırpıcı yardımıyla pürüzsüz olacak şekilde kokusu çıkana kadar kavurun Sütü yavaşça ekleyip devamlı karıştırarak sos kalınlaşana kadar pişirin Limon suyunu, hardalı, tuz, toz kırmızı biber ve beyaz biberi ilave edin Bir taşım kaynatıp ocaktan alın
Hiç bekletmeden fırın kabınıza dökün Kenarlarını da sosladığınızdan emin olun
Üstü için tereyağını kızdırmadan eritin Ekmek kırıntılarını üzerine dökün Tuz, toz sarımsak, pulbiber ve kuru maydanozla baharatlandırın
Sosun üzerine serpiştirin
3545 dakika üstünü kapatmadan altın rengini alana kadar pişirin
Fırından aldıktan sonra 510 dakika soğumasını bekleyerek servis edin
1 bütün haşlanmış tavuk, didilmiş
15 dilim dana jambon, ince şeritler halinde kesilmiş
15 dilim ince kesilmiş taze kaşar peyniri
Sos için Malzemeler
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
750 ml süt
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı hardal
1,5 çay kaşığı tuz
12 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çimdik beyaz biber
Üstü için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak ekmek kırıntısı
1,5 çay kaşığı kuru maydanoz
Toz sarımsakpulbiber
Tuz
Hazırlanışı
Fırını 180 derecede ısıtın Fırın kabınızı yağlayın
Haşlanmış ve didilmiş tavuk etini fırın kabının dibine döşeyin
Tavukların üstüne ince şerit kesilmiş dana jambonları dağıtın
Jambonların üstüne ince kesilmiş peynirleri dizin ve kenara alın
Sos için tencerede tereyağını orta ateşte eritin Unu ilave edip çırpıcı yardımıyla pürüzsüz olacak şekilde kokusu çıkana kadar kavurun Sütü yavaşça ekleyip devamlı karıştırarak sos kalınlaşana kadar pişirin Limon suyunu, hardalı, tuz, toz kırmızı biber ve beyaz biberi ilave edin Bir taşım kaynatıp ocaktan alın
Hiç bekletmeden fırın kabınıza dökün Kenarlarını da sosladığınızdan emin olun
Üstü için tereyağını kızdırmadan eritin Ekmek kırıntılarını üzerine dökün Tuz, toz sarımsak, pulbiber ve kuru maydanozla baharatlandırın
Sosun üzerine serpiştirin
3545 dakika üstünü kapatmadan altın rengini alana kadar pişirin
Fırından aldıktan sonra 510 dakika soğumasını bekleyerek servis edin